Tukivarren pultti petti Salon Mikkelissä

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo ja Mikko Markkula joutuivat keskeyttämään SM Vaakuna-rallin EK:lla 4 takatukivarren pultin katkeamiseen. Rallin ensimmäisellä EK:lla perjantai-iltana Salo pyörähti ja menetti tilanteessa 21,5 sekuntia.

Lauantaiaamun kahdella ensimmäisellä EK:lla Salo ehätti nousta Skoda Fabia R5:lla yleiskilpailun sijalta 62 jo viidenneksi ja ero ennen keskeytystä kärkeen oli 26,5 sekuntia.

- EK4:n alku oli sellaista todella kapeaa tietä. Tiesin edellisvuosista, että kyseisen tien reunoilla on paljon maakiviä. Yhdessä mutkassa sitten auton perä karkasi irtolumelle ja penkalle, ja juuri sen lumireunan alla oli kivi, joka osui automme takavanteeseen. Osuman seurauksena alatukivarren pultti pyöränripustuksesta katkesi, takapyörä taittui automme alle ja kisamme oli sitten siinä.

- Perjantai-iltana menin pölhö spinnaamaan. Yritin ehkä vähän liikaa ja pyörähdettiin, jossa meni aika paljon aikaa. Lauantaina ajo maistui, mutta ei kun ei. Eipä tälle voi mitään. Joensuussa seuraavaksi uudestaan, Salo totesi
Ralli SM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua Joensuussa SM Itärallilla. Ralli SM-sarjassa ajetaan kaikkiaan kuusi osakilpailua. Sarja päättyy syyskuun lopulla Seinäjoelle.

Menossa mukana