Salon SM-kausi päättyi keskeytykseen Kouvolassa

Škodan Juha Salo ja Mikko Markkula joutuivat keskeyttämään teknisen vian takia siirtymäosuudelle ennen Kouvolan SM-rallin viimeistä erikoiskoetta. Kaksikko oli ajanut koko rallin yleiskilpailun neljäntenä, kunnes pyyhe oli heitettävä kehään.

- Edellisellä EK:lla (EK 6) moottorin käynti loppui pari kilometriä ennen EK:n maalia. Teimme siirtymäosuudella ne kaikki toimenpiteet, jotka pystyimme maastossa tekemään, mutta emme pystyneet korjaamaan vikaa. Turboa ohjaava osa oli rikki, eikä siinä olisi ollut mitään järkeä lähteä rallin pisimmällä erikoiskokeelle rikkomaan moottoria. Päätimme keskeyttää, pettynyt Salo kertoi.

Pitkään SM-kauteen mahtui onnistumisia ja epäonnistumisia. Kokonaistulokseen rallin kymmenkertainen mestari ei ollut täysin tyytyväinen.

- Voittoja ei tullut, mutta pohja-aikoja saimme ajettua. Tein myös itse ajovirheitä ja yksi hylkääminenkin kauteen mahtui. Omaan suorittamiseeni olin pääasiassa tyytyväinen. Mutta ralli on rallia, eikä tällaisille pikkuvioille voi mitään.

Tulevasta kaudesta Salo ei vielä osannut sanoa mitään.

- Ei sitä tällaiseen tulokseen uraa viitsisi päättää. Katsotaan, Salo toteaa.

Yksi asia on kuitenkin varma, ja se on kakkosohjaaja Mikko Markkulan siirtyminen Salon viereltä sivuun.

- Kiitokset Juhalle, koko Saloracingille ja tiimin yhteistyökumppaneille näistä kolmesta kuluneesta kaudesta. Viihdyin hyvin ja olen kiitollinen mahdollisuudesta, jonka sain 2020. Rennossa ilmapiirissä ammattimiesten ja -naisten porukassa oli kiva tehdä töitä. Nyt on aika keskittyä enemmän muihin projekteihin, Markkula sanoo.

SM1-luokan epäviralliset loppupisteet:
1. Mikko Heikkilä Škoda 130
2. Emil Lindholm Škoda 129
3. Egon Kaur (EE) Volkswagen 105
4. Teemu Asunmaa Škoda 81
5. Aleksi Röyhkiö Volkswagen 58
6. Juha Salo Škoda 56

Kuva: Pekka Koski

Menossa mukana