Salo: Oppivuosia vielä eletään

Škodan Juha Salo ja Mikko Markkula sijoittuivat kauden toiseksi viimeisessä rallin SM-osakilpailussa Mikkelissä toiseksi. Tulos on lajin kymmenkertaiselle Suomen mestarille tämän kauden paras. Rallissa voittoa tavoitellut Salo ei ollut suoritukseensa kuitenkaan täysin tyytyväinen.
 
- Vähän meni tarkalle Egonin (Kaur) kanssa. Rallin toisella EK:lla munasin, kun yhdessä risteyksessä sammutin automme ja se ei lähtenyt ihan heti käyntiin. Aikaa siinä meni, kuten myös ajorytmikin.
 
- Loppu tuli ihan ok. Ei se viimeinenkään EK ihan puhtaasti tullut, mutta riitti kakkossijaan. Ajotyylini kanssa pitää vielä tehdä parannuksia, jotta saisin automme taittumaan nätimmin mutkiin. Ajan vieläkin hieman väärällä tyylillä. Vaikka tässä on rallia ajettu jo kauan niin oppivuosia edelleen eletään. Uusia konsteja pitää keksiä, jotta pystyisimme vastaamaan nuorten mestareiden vauhtiin, Salo muistutti.
 
Salo lähti tavoittelemaan kauden kahdesta viimeisestä SM-rallista hyvää suoritusta. Tavoite täyttyi Mikkelissä.
- Totta kai sitä aina voittoa tavoittelee, mutta olen toiseenkin sijaan tyytyväinen. Arkailin vieläkin muutamilla pätkillä ihan suotta. Se oli nyt tällainen ralli ja sillä selvä. Onhan tämä nyt ihan eri tilanne kuin Pohjanmaa-rallin jälkeen (keskeytys viimeisellä EK:lla), jolloin olin valmis jo polttamaan ajohaalarini.
 
- Toinen sija tuo uutta puhtia ja tulos palkitsee niitä ihmisiä, jotka ovat jaksaneet olla mukanani tässä sarjassa. Toivon, että tämä tulos on kaikille mukana olleille positiivinen tulos, Salo muistutti.Ralli SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan syys-lokakuun vaihteessa 30.9.–1.10. Kouvolassa.
 
Lopputulokset: SM-ralli Mikkeli:
 
1. Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo 51:12,7
2. Juha Salo– Mikko Markkula Kuivinen Škoda Fabia Rally2 Evo + 43,5
3. Egon Kaur (EE) – Silver Simm (EE) Volkswagen Polo GTI R5 + 45,4
4. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo + 1:21,7
 
SM1-luokan SM-pistetilanne 6/7 osakilpailua:
 
1. Emil Lindholm Škoda 104
2. Mikko Heikkilä Škoda 96
3. Egon Kaur (EE) Volkswagen 85
4. Teemu Asunmaa Škoda 81
5. Aleksi Röyhkiö Volkswagen 58
6. Juha Salo Škoda 56
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Menossa mukana