Salo ja Markkula yhteisin tavoittein Mikkeliin

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo jatkaa ralli SM-sarjaa Mikkelistä uuden kartanlukijansa kanssa. Tulevana viikonloppuna ajettavassa SM Vaakuna-rallissa Skoda Fabia R5:ssa Salon vierelle istuu 98 MM-rallin kokemuksella Mikko Markkula.

Salo kertoo, että kaksikko löysi jo ennen ensimmäistä harjoitusta nopeasti yhteisen sävelen.
- Meillä molemmilla on kova halu menestyä parhaalla mahdollisella tavalla ja jokaisessa kilpailussa. Haluamme ajaa yhden erikoiskokeen ja yhden rallin kerrallaan niin kovaa kun vain pystymme, ja virheettömästi ja tehdä kaiken niin hyvin vain kun on mahdollista.

- Mikkelissä edessämme on yhdeksän erikoiskoetta. Lähtönumeromme on 5. Se on hyvä paikka lähteä reittiä kiertämään. Metrisiä penkkoja ei ole, joten pitää ajaa vähän varovaisemmin kun Rovaniemellä, Salo hymyilee.
Markkula kertoo lähteneensä hyvillä mielin Salon kyytiin.

- Aina kun puhutaan ralli SM- tai MM-sarjan kärkikuljettajasta niin se motivoi minua. Juhan kohdalla kymmenen Suomen mestaruutta puhuvat omaa kieltään. Kun työt tehdään tavoitteellisesti ja ammattimaisesti niin en voi itse enempää pyytää. On tärkeää, että asenne on kohdallaan. Ja Juhalla on. Jo tammikuinen Arctic Lapland-ralli näytti sen, että vauhtia löytyy, Markkula muistuttaa.

Markkula muistuttaa myös, että hän ei itse ole missään kohtaa siirtynyt kartanlukijan tehtävistä sivuun.
- Kun Juha kysyi minua niin mahdollisuuteen oli kiva tarttua. Teen Juhan kyydissä parhaani niin kuin aina, Markkula painottaa.

SM Vaakuna-ralli käynnistyy perjantai-iltana 7. helmikuuta klo 19:30 Mikkelin raviradalla ajettavalla Supererikoiskokeella (1,50 km). Ralli jatkuu lauantaiaamuna alkaen klo 10:00. Päivän ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 111,71 km. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan Mikkelin Torille rallin maaliin klo 19:00 jälkeen lauantai-iltana.

Menossa mukana