Salo ja Markkula uudella Škoda Fabia R5 Evolla SM-avaukseen

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Arctic Lapland -rallin kuusinkertainen voittaja Juha Salo tavoittelee yhdessä Mikko Markkulan kanssa Rovaniemeltä historiallista seitsemättä rallin SM1-luokan ykköstilaa. Reitin nuotituksesta tavoitettu Salo kertoo, että tunnelmat ennen ralli SM-kauden avausta ovat hyvät.

- Ihan ensimmäiseksi haluan kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitani, joiden ansiosta olemme vaikeista ajoista huolimatta saaneet rakennettua budjettimme kasaan. Tässä on kaikin puolin hyvä ja luottavainen fiilis tulevaan kauteen. On hienoa jatkaa yhteistyötä Mikon (Markkula) kanssa ja kun allamme on uusi auto Škoda Fabia Evo sekä renkaat Micheliniltä niin meillä on hyvä paketti kasassa.

- Ennakkotesteissä kaikki tuntui hyvältä, mutta tosiasiahan on se, että vasta kilpailussa voimme mitata ulos sen, mitä kauteen valmistautuessa olemme tehneet. Mutta aika luottavainen olen. Fiilis testeissä on ollut tosi hyvä ja automme menee niin kuin haluankin sen menevän. Haluamme olla varsin vaikeasti voitettava kokonaisuus, Salo muistuttaa.

Olosuhteet Napapiirillä ovat talviset. Lunta on paikoin enemmän ja toisaalla vähemmän.
- Lunta ei ole niin paljon kuin vuosi sitten, mutta teiden pohjat ovat hyvässä kunnossa. Hyviä ja vauhdikkaita teitä luvassa. Koronarajoitteet muuttivat hieman kilpailua ja aiheuttivat järjestäjälle lisätöitä. Hyvin he ovat viranomaisten määräämät testit ja poikkeusolojen rajoitukset täällä organisoineet. En ole tällaista urani aikana koskaan kokenut, mutta turvallisuudesta ja terveydestä huolehtiminen ovat tärkeitä asioita. Olemme onneksi viivalla ja ralli voidaan ajaa. Viikonloppuna keskitymme vain ajamiseen, Salo muistuttaa.

COVID-19 määräysten mukaisesti Arctic Lapland -rallin yleisöerikoiskeet Mäntyvaarassa ja Ounasvaaralla, sekä kaikki ralliin liittyvät yleisötilaisuudet, kuten lähtö- ja maaliseremoniat Rovaniemen keskustassa, on peruttu. Rallin lähtö- ja maaliseremoniat tapahtuvat Mäntyvaaran huoltoalueella, jonne yleisöltä on pääsy kielletty. Kaikki erikoiskokeille vievät tiestöt on suljettu pääteiden varrelta ja pääteiden varsilla on pysäköintikiellot. Yleisöä ei siis tulla päästämään erikoiskokeille, eikä suurinta osaa väliteistä aurata auki.

Ralli SM-kauden avaavan kaksipäiväisen Arctic Lapland -rallin kokonaispituus kolmen perutun yleisöerikoiskokeen jälkeen on 715,45 km. Muutettu reitti käsittää seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 216,44 km. Ralli käynnistyy perjantaina 15. tammikuuta kello 12:00 Mäntyvaaran huoltoalueelta. Ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa on kolme erikoiskoetta (84,86 km). Yötauolle Mäntyvaaraan ensimmäiset autokunnat saapuvat klo 20:00.

Ralli jatkuu lauantaiaamuna huoltoalueelta klo 7:00. Päätöspäivän ohjelmassa on neljä erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 131,58 km. Rallin maaliin Mäntyvaaraan ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana klo 18:20.

Menossa mukana