Salo ajoi perinteisen Mänttä 200-Ajon voittoon

Mänttä 200-Ajon voitto Salolle hyvä herätys kilvanajoon

Skodan Juha Salo ja Topi Luhtinen ajoivat eilen illalla päättyneen maailman vanhimman pienoisrallin Mänttä 200-Ajon voittoon Mäntässä. Salo oli vuonna 1964 ensi kertaa ajetussa perinteisessä rallissa ylivoimainen, sillä neljän erikoiskokeen aikana ero kakkoseksi ajaneeseen Juuso Metsälään venähti lähes minuuttiin.
Salolle Mänttä 200-Ajo toimi viimeistelytestinä kohti syksyn ratkaisevia SM-osakilpailuja. Salo ajaa tällä hetkellä SM1-luokan
pisteissä toisena ainoastaan kolme pistettä sarjajohtaja Teemu Asunmaasta.

- Hyvä reissu. Ralli täytti tehtävänsä. Kokeilimme muutamia asioita tulevan viikonlopun SM-rallia varten, ja nyt tiedämme, miten niihin säätövaihtoehtoihin tulee suhtautua. Oli se helkkarin hyvä, että pääsin reilun kahden kuukauden mittaisen ajotauon jälkeen tositoimiin. Tiet olivat haastavia ja reissu täytti tehtävänsä. Mänttä 200-Ajo oli meille hyvä herätys takaisin kilvanajoon, Salo sanoo.

Laitilassa ajettavassa SM Oili Jalonen -rallissa taktiikkaa ei tarvitse erikseen miettiä: kaasu pitää painaa pohjaan heti
avauserikoiskokeelta alkaen.

- Mäntässä nähdystä vauhdistamme pitää kymmenyksiä kilometriltä ottaa vielä pois, jonka jälkeen vauhtimme alkaa olla siinä missä sen kuulukin olla. Testirallissa ei itsestään saa helposti irti sellaista latausta kuin pitäisi saada. Koko ajan tulee kytättyä, ettei tee virheitä. Sitä ajaa vähän safety-mode päällä.

- Laitilassa mennään sen minkä päästään. Jos tulee virhe niin sen voi antaa anteeksi sillä, että on ainakin kaikkensa yrittänyt. Laitilan alueen tiet ovat ainakin ennen olleet enemmän kääntyileviä kuin luotisuoria. Nyt kun ruosteet on karistettu ranteista niin pitää lähteä heti hyökkäämään täyttä. Ei voi muuta sanoa, Salo päättää.

Tulevan viikon lauantaina ajettava ralli SM-kauden toiseksi viimeinen SM-osakilpailu Oili Jalonen -ralli käsittää kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 106,12 km. Rallin kuudesta erikoiskokeesta kaksi erikoiskoetta ajetaan kahteen kertaan.

Ensimmäinen kilpailija starttaa Laitilan torilta reitille lauantaina klo 10:01. Rallin huoltoparkkiin Turuntie 11, 23800 Laitila
kilpailijoita odotetaan klo 14:51 alkaen ja rallin maaliin Laitilan torille klo 18:55 alkaen.

Lopputulokset; Mänttä 200-Ajo, Mänttä:
1. Juha Salo – Topi Luhtinen Skoda Fabia R5 24:25,9
2. Juuso Metsälä – Matti Kangas Skoda Fabia R5 + 58,1
3. Juha Koljonen – Mikko Tuhkanen Subaru Impreza 555 + 1:34,5

Menossa mukana