Juha Salo yleiskilpailun voitto taskussa Kouvolaan

Škodan Juha Salo ja Mikko Markkula valmistautuivat voitokkaasti tulevan viikonlopun rallin SM-sarjan Kouvolan finaaliosakilpailuun, voittamalla viime lauantaina Nummi-Pusulassa ajetun kansallisen RTRC-rallin. Kaksikko ajoi rallin jokaiselle neljälle EK:lle pohja-ajan, joiden myötä voitto irtosi 40,6 sekunnin erolla seuraavaan. Salo sanoo, että nuotista ajettu ralli toimi hyvänä valmistautumisena tulevaan.

- Hyvä valmistautuminen meillä. Pätkät olivat aika vauhdikkaita ja mielenkiintoisia ajaa. Mielestäni kisan ajaminen tässä kohtaa palveli hyvin meitä Kouvolaan. Rallin ajaminen on aina erilaista kun ajaa yksinomaan ainoastaan testitietä, Salo muistuttaa.

SM O.K. Auto-ralli järjestetään Kouvolassa ja sen lähikuntien alueella 19. kerran. Edellisen kerran ralli ajettiin talvella 2021, josta reitti on lähes kokonaisuudessaan uusittu. Lähivuosina ajettuja erikoiskokeita on vain noin 10 km edestä ja jokunen nykyisen reitin kilometreistä on ajettu vuonna 2011.

- Mielenkiintoinen kisa ja reitti luvassa. Jatketaan samalla tyylillä kuin edellisessä SM-rallissa Mikkelissä, ja edelleenkin haemme alusta loppuun virheetöntä kisaa. Kun tietää rallin tulokseen liittyvät panokset niin kukaan ei Kouvolassa aja hiljaa. Meillä on hyvä lähtöpaikka (5), jota yritetään hyödyntää ja hyökätä niin kovaa kun vain pystytään. Tavoitteenamme on kauden paras ajo, Salo summaa.

- Aikainen lähtö lauantaina on vain hyvä asia, kun samalla tulemme ajoissa maaliin. Perinteisesti Kouvola on aina ollut minulle hyvä kisa ja olen viihtynyt alueen teillä hyvin. Yritetään jatkaa samalla linjalla ja ajaa kauden paras suoritus.

Ralli SM-kauden ratkaiseva SM-osakilpailu käynnistyy lauantaina 1. lokakuuta klo 9:01 Tykkimäen moottoriradalta Kouvolasta. Rallissa ajetaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 98,02 km. Kilpailijat käyvät lauantain aikana Tykkimäen moottoriradalla kertaalleen huollossa, alkaen klo 12:29. Huollon 
pituus on 55 minuuttia. 
 
Rallissa ajetaan kaikkiaan neljä eri erikoiskoetta, joista erikoiskokeet 2–3–4 ajetaan kahdesti. Kilpailun pisin EK (25,50 km) on rallin päättävä EK 4/7. Ensimmäisiä kilpailijoita ja tulevia rallin SM-mitalisteja odotetaan rallin maaliin Kouvolan Sokos Hotels Vaakunan edustalle lauantai-iltapäivällä klo 16:59 alkaen.

SM1-luokan SM-pistetilanne 6/7 osakilpailua:

1. Emil Lindholm Škoda 104
2. Mikko Heikkilä Škoda 96
3. Egon Kaur (EE) Volkswagen 85
4. Teemu Asunmaa Škoda 81
5. Aleksi Röyhkiö Volkswagen 58
6. Juha Salo Škoda 56
 
Kuva: Taneli Niinimäki 

Menossa mukana