Juha Salo taisteli Rovaniemellä toiseksi

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Arctic Lapland -rallin kuusinkertainen voittaja Škodan Juha Salo sijoittui yhdessä Mikko Markkulan kanssa ralli SM-kauden avausosakilpailussa Rovaniemellä toiseksi.

Kolmannelta sijalta lauantaille startannut Salo aloitti ja päätti kilpailupäivän pohja-ajalla. Aamun ensimmäisellä Siikakämän (42,64 km) erikoiskokeella Salo kellotti 5,5 sekunnin pohja-ajan, joka nosti hänet 5,1 sekunnin päähän rallin kärjessä ajaneesta Škodan Teemu Asunmaasta.

Päivän toisella ja kolmannella EK:lla Asunmaa karkasi muilta ja ajoi voittoon. Rallin viimeiselle Ristilammin EK:lle (31,51 km) karkkilalainen kellotti 2,0 sekunnin pohja-ajan, jolla Salo vankisti kakkossijaansa.
- Vähän jäi ristiriitaiset fiilikset. Harmittavan lähelle päästiin, mutta lauantain kahdella selkeästi lumisemmalla pätkällä en vain onnistunut niin kuin olisin halunnut onnistua, ja ralli ratkesi siihen. Etenkin Heinunkierron (24,95 km) huono aika harmittaa. En vain päässyt kunnolliseen ajorytmiin ja se kostautui. Toki eiliset murheet tekivät takaa-ajostamme turhankin haasteellisen. Mutta ainakin yritettiin sata lasissa.

- Toki kakkossija on ihan jotain muuta, mitä tässä viime vuosina on Rovaniemeltä saatu aikaiseksi. Tärkeät pisteet meille. Iso kiitos yhteistyökumppaneillemme siitä, että saimme budjettimme kasaan ja että pääsimme näyttämää osaamistamme. Kiitokset myös Printsportille asiantuntevasta huollosta. Auto ja renkaat toimivat hienosti.

- Edellisiin vuosiin verrattuna tästä tilanteesta on huomattavasti mukavampi lähteä jatkossa taistelemaan voitoista. Mitään ei olla menetetty. Mikon (Markkula) kanssa on hauska ajaa. Olemme mestaruustaistelussa mukana, Salo muistuttaa.

Epäviralliset lopputulokset: SM Arctic Lapland -ralli, SM1, Rovaniemi:
1. Teemu Asunmaa – Marko Salminen Škoda Fabia R5 Evo 1:45:56,6
2. Juha Salo – Mikko Markkula Škoda Fabia R5 Evo + 22,0
3. Emil Lindholm – Mikael Korhonen Škoda Fabia R5 Evo + 34,0
4. Juuso Metsälä - Matti Kangas Škoda Fabia R5 + 3:49,0
5. Riku Tahko – Markus Soininen Hyundai i20 R5 + 5:19,1

Menossa mukana