Juha Salo SM1-luokan voittotaistelussa yötauolle Rovaniemellä

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Arctic Lapland -rallin kuusinkertainen voittaja Juha Salo sekä Pasi Kilpeläinen ajavat SM Arctic Lapland -rallin avauspäivän jälkeen SM1-luokassa kolmantena. Skoda-kaksikon ero luokan kärjessä ajavaan Emil Lindholmiin on 7,8 sekuntia ja kakkosena ajavaan Teemu Asunmaahan ainoastaan 0,6 sekuntia.

Rallin avauspäivä sujui Arctic Lapland -rallin kuusinkertaiselta voittajalta Juha Salolta ilman suurempia virheitä. Menoa haittasi ainoastaan yön pimeydessä edellä ajaneen autokunnan aikaan saama lumipöly, joka ei ehtinyt lähtövälin puitteissa laskeutua takaisin tien pinnalle.

- Ei ihan mennyt niin kuin suunnittelin. Parilla viimeisellä pitkällä pätkällä leijaamaan jäänyt lumipöly sotki ajorytmiäni. Välillä en vain nähnyt mitään. Turha sitä enempää lässyttää. Myös Emil (Lindholm) ajaa lumipölyssä ja hän tuli toiseksi viimeisen pätkän todella hyvin.

- Eihän nämä erot kauhean isoja ole, mutta eroja kuitenkin, joita tulee ajaa huomenna kiinni. Toivotaan että huomiseksi ennustettu lumisade ei ole kovin sakea. Tänäänkin ajoin yhdelle nyppylälle niin että en vain lumipölyssä nähnyt mistä kääntää. Ja siitä meni ajorytmi sekaisin, ajaminen väkisin yrittämiseksi ja se heijastui sitten koko loppupätkään.
Salo ei kuitenkaan aio antaa yhtään periksi.

- Huomenna uusi yritys. Jos lunta tulee, se on kaikille sama. Onneksi ei tarvitse ajaa ensimmäisenä autona. Järjestelykoneiston pitää lähettää aura-autot ajoissa aamulla liikenteeseen. Hyökätään mitä pystytään, Salo lupaa.

Arctic Lapland -ralli jatkuu huomenna lauantaina aamulla klo 7:00. Päätöspäivän ohjelmassa on toiset viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 110,73 km. Rallin maaliin Rovaniemen Lordiaukiolle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana klo 19:20.

SM ARCTIC LAPLAND-RALLI ROVANIEMI, TILANNE AVAUSPÄIVÄN JÄLKEEN:
1. Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen Toyota Yaris WRC 45:43,2
2. Emil Lindholm – Mikael Korhonen Skoda Fabia R5 EVO + 23,3
3. Teemu Asunmaa – Jani Salo Skoda Fabia R5 EVO + 30,5
4. Juha Salo – Pasi Kilpeläinen Skoda Fabia R5 + 31,1
5. Eerik Pietarinen – Miikka Anttila Skoda Fabia R5 EVO + 1:24,6

Menossa mukana