Juha Salo SM1-luokan neljäs 2021

Škodan Juha Salo ja Mikko Markkula sijoittuivat ralli SM-sarjan päätösosakilpailussa Kokkolassa seitsemänneksi. SM1-luokan loppupisteissä lajin kymmenkertainen Suomen mestari oli tänä vuonna neljäs.

Kauden viimeinen SM-ralli ei eilen käynnistynyt Salon osalta odotetusti, eikä sunnuntain ennakoitua viileämpi keli tuonut ajamiseen helpotusta.

- Vaikeata oli viimeisenäkin päivänä. Tein rengasvalinnan hieman riskillä sääennustuksiin perustuen, mutta rallin aikana oli koko ajan 5–7 astetta ennakoitua kylmempää. Aika luistelua, mutta itsehän päätökseni tein. Vasta sunnuntain viimeinen EK ajettiin sellaisissa lämpöolosuhteissa, jollaista alueelle viikolla povattiin. Se (rengaspäätös) oli täsmävalinta oletettuun lämpötilaan ja tien pintaan, mutta tällä kertaa en valintani suhteen onnistunut.

Rallikausi 2021 päättyi salon osalta yleiskilpailun seitsemänteen ja SM1-luokan neljänteen sijaan.
- Lopputulos oli nyt tämä. Seitsemäs sija täällä Kokkolassa ja SM-pisteiden neljäs eivät tietysti tyydytä ja ne eivät ole sitä, mitä kaudelta lähdimme hakemaan. Tein kesällä ajovirheitä ja eilen ajovirheen, ja ne maksoivat sijoituksia ja pisteitä. Taso SM1-luokan kärjessä on niin kova, että menestymiseen tarvitaan täydellinen onnistuminen. Ennen ajoimme sekunneista, nyt sekunnin kymmenyksistä. Marginaalit ovat pienet. Paketti pitää olla täydellisesti kasassa eikä sinne päin. Hanskalla ei enää virheitä paikata, Salo muistuttaa.

- Kaikki kunnia kavereille kärjessä. He ovat ajaneet kovaa sekä hyvän ja ehjän kauden. Meillä oli hyvä alku, mutta menestyminen hiipui kauden loppua kohden. Kaikille yhteistyökumppaneille sekä mukana olleille suuri kiitos. Nyt lähdetään kasaamaan ensi kautta ja yritetään saada palapeli ennen kauden alkua valmiiksi, jotta olisimme jälleen viivalla taistelemassa voitoista, Salo sanoo.

Lopputulokset: Kokkolan SM-ralli:
1. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen (FIN) Škoda Fabia R5 Evo 59:35,4
2. Nikolai Gryazin – Konstantin Alekssandrov (RUS) VW Polo GTI R5 7,0
3. Teemu Asunmaa – Marko Salminen (FIN) Škoda Fabia R5 Evo 11,0
4. Mikko Heikkilä – Topi Luhtinen (FIN) Škoda Fabia R5 Evo 11,4
5. Eerik Pietarinen – Antti Linnaketo (FIN) VW Polo GTI R5 20,4
6. Egon Kaur – Silver Simm (EST) VW Polo GTI R5 47,6
7. Juha Salo – Mikko Markkula (FIN) Škoda Fabia R5 Evo 52,7

Epäviralliset SM-pisteet SM1-luokka:
1. Emil Lindholm Škoda 119
2. Mikko Heikkilä Škoda 106
3. Teemu Asunmaa Škoda 104
4. Juha Salo Škoda 76

Menossa mukana