Juha Salo palasi SM-voittajaksi Riihimäellä

Rallin kymmenenkertainen Suomen mestari Juha Salo ja Topi Luhtinen ajoivat SM1-luokan voittoon ja rallin yleiskilpailussa kolmanneksi Riihimäellä. Ykköstila ja luokan korkeimmat SM-pisteet nostivat Salon ja Luhtisen samalla SM1-luokan pistejohtoon.

Voitto oli Salolle erittäin tärkeä. Edellisen kerran karkkilalainen juhli SM-voittoa syyskuussa 2017 Turussa.
- Tosi tärkeä voitto meille. Isot kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille ja kavereille, jotka ovat uskoneet meihin. Itse tiesin, että pystyn vielä voittamaan. Hieno päivä kaiken kaikkiaan, Salo iloitsi maaliin saavuttuaan.

Suomalainen kevätsää näytti lauantaina Riihimäellä kaikki puolensa. Välillä paistoi aurinko, välillä vettä satoi kuin saavista kaataen ja koettiin päivällä myös muutama raekuurokin.
- Keli oli surkea, mutta meillä toimi tänään kaikki loistavasti: auto, renkaat, huolto – ihan kaikki. Muutama viikko sitten ajettu
Kerava-ralli oli tärkeä testi. Vaikka satoi ja tien oli paikoin liukas niin tänään oli mukava ajaa rallia.

Perinteinen Riihimäki-ralli on kuulunut kotimaiseen rallikalenteriin jo 1960-luvulta alkaen. Vaikka Salo on voittanut urallaan kymmeniä ralleja, voitto Riihimäellä oli hänelle ensimmäinen.
- Reitillä oli tuttuja ja puolituttuja teitä. Hereillä piti olla koko ajan. Lähdin jokaiselle EK:lle samalla tavalla kuin rallisprint-kisaan: keskityin pätkiin yksi kerrallaan ja se toi tulosta. Tästä on hyvä jatkaa kautta Seinäjoelle, Salo muistutti.

Ralli SM-sarja jatkuu 14.-15. kesäkuuta Seinäjoen ympäristössä ajettavalla Pohjanmaa-rallilla.

Lopputulokset; SM Riihimäki-ralli:
1. Takamoto Katsuta (J) – Daniel Barritt (GB) Toyota Yaris WRC 46:03,1
2. Jari Huttunen – Antti Linnaketo Hyundai i20 WRC 12,0
3. Juha Salo – Topi Luhtinen Skoda Fabia R5 2:20,4
4. Mikko Heikkilä – Heidi Heikkilä Skoda Fabia R5 2:40,6
5. Teemu Asunmaa – Jani Salo Skoda Fabia R5 3:04,8

Epävirallinen SM1-luokan pistetilanne:
1. Juha Salo 81
2. Teemu Asunmaa 77
3. Emil Lindholm 59

Menossa mukana