Juha Salo Kouvolan SM-rallissa neljänneksi

Ralli SM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin tänään Kouvolassa. Taistelu yleiskilpailun voitosta oli neljän kuljettajan kauppa. Maalissa yleiskilpailun kärkinelikko oli vain 13,4 sekunnin sisällä toisistaan.

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo sijoittui kovan taistelun jälkeen neljänneksi. Salon kannalta rallin ratkaiseviksi erikoiskokeiksi nousivat kilpailun kaksi ensimmäistä erikoiskoetta, joilla rallin kärki karkasi reilun 21 sekunnin päähän.

- Alussa hävittiin hirveän paljon. Kaksi ensimmäistä pätkää ajoin luokattoman huonosti. En päässyt ajorytmiin kunnolla kiinni ja kärki karkaisi kauas. Loput viisi erikoiskoetta tultiin se mikä osattiin. Yrityksen puutteesta tänään ei ainakaan mikään jäänyt kiinni. Kaikkeni tein.

Salo kellotti rallin viidennelle EK:lle pohja-ajan, jonka tuloksena ero kakkossijaan kaventui 7,4 sekuntiin.
- Sain juonesta kiinni, mutta eroa oli syntynyt liikaa ja myös muut kärkikuljettajat ajoivat tänään hyvin. Neljännen sijan pisteet eivät hirveästi lämmitä. Tavoittelin tosissani SM-pronssia, ja mitalin tavoittelu olisi vaatinut täältä parempaa tulosta. Nyt näyttää siltä, että mitali karkasi meiltä. Mutta kaikkemme yritettiin.

Ralli SM-sarjan ratkaiseva viimeinen osakilpailu ajetaan kolmen viikon kuluttua 25.-26. syyskuuta Seinäjoella. Kauden viimeisestä osakilpailusta jaetaan puolitoistakertaiset pisteet. Sarjan loppupisteisiin lasketaan neljän parhaan osakilpailun pisteet (4/5).

- Me voimme laskea kaikki Seinäjoelta tulevat pisteet loppupisteisiimme. Toki viimeisessä rallissa voi sattua mitä tahansa, joten loppuun asti painetaan, se on varma. Yritetään suoriutua Pohjanmaa-rallista niin hyvin kuin pystytään. Periksi ei anneta, Salo lupaa.

Tuloksia: SM O.K. Auto-ralli, Kouvola:
1. Emil Lindholm – Mikael Korhonen Škoda Fabia R5 Evo 48:13,8
2. Teemu Asunmaa – Jani Salo Škoda Fabia R5 Evo + 5,2
3. Mikko Heikkilä – Topi Luhtinen Škoda Fabia R5 Evo + 5,2
4. Juha Salo – Mikko Markkula Škoda Fabia R5 + 13,4
5. Juuso Metsälä – Matti Kangas Škoda Fabia R5 + 2:47,7

SM1-luokan epävirallinen pistetilanne 4/5 osakilpailua:
1. Emil Lindholm Škoda Fabia R5 Evo 95
2. Teemu Asunmaa Škoda Fabia R5 Evo 88
3. Mikko Heikkilä Škoda Fabia R5 Evo 37
4. Juuso Metsälä Škoda Fabia R5 37
5. Esa Ruotsalainen Škoda Fabia R5 36
6. Eerik Pietarinen Škoda Fabia R5 Evo 35
7. Juha Salo Škoda Fabia R5 27

Menossa mukana