Juha Salo hakee seitsemättä SM1-luokan ykköstilaa Rovaniemeltä

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Arctic Lapland -rallin kuusinkertainen voittaja Juha Salo sekä hänen uusi kakkosohjaajansa Pasi Kilpeläinen tavoittelevat Rovaniemeltä historiallista seitsemättä rallin SM1-luokan ykköstilaa.

Vuosi sitten Salo sijoittui Skoda Fabia R5 -ralliautolla Arctic Lapland -rallissa kolmanneksi ja ajoi ralli SM-sarjan SM1-luokasta hopeaa. Kysymyksessä oli Salolle jo uran yhdeksästoista rallin SM-mitali!

- Palkintokaapissani on yhä tilaa niin yritetään saada sinne täytettä jo täältä Rovaniemeltä. Lähden entistä kovemmalla panostuksella tavoittelemaan SM1-luokan mestaruutta sekä seitsemättä Arctic Lapland -rallin SM1-luokan voittoa, Salo lupaa.

Salo sanoo, että on hieno juttu, että uusi kausi taas alkaa ja pääsee tositoimiin.
- Meillä on Pasin (Kilpeläinen) kanssa Arctic Lapland -rallista kova tulostavoite ja odotukset korkealla. Tavoite on että viikonlopun jälkeen kotiini Karkkilaan on tuliaisina seitsemännet poronsarvet, Salo summaa.

Arctic Lapland-ralli on Salon sekä hänen uuden kakkosohjaajansa Pasi Kilpeläisen ensimmäinen yhteinen ralli. Kilpeläisellä on kakkosohjaajan tehtävistä lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus muun muassa Joonas Lindroosin ja Marko Männyn viereltä.

- Muutama testi on yhdessä ajettu ja Pasi on ajanut jo niin pitkän uran kakkosohjaajan tehtävissä, joten olemme varmasti hyvässä iskussa kun Arctic Lapland -ralli perjantaina käynnistyy. Sää Napapiirillä on upea. Pientä pakkasta, teiden pohjat ovat jäässä ja penkat kovia. Reitti on törkeän nopeassa kunnossa, joten nautitaan ja lasketaan vain menemään.
Salo ehätti ajaa viimeistelytestinsä sunnuntaina Rovaniemellä.

- Kun pääsin Skodan rattiin niin se oli kuin kotiin olisi mennyt. Auton säätöihin teimme pieniä muutoksia viime vuoteen nähden ja automme menee nyt todella nätisti. Se tuntuu helpolta ajaa. Tehdään tarkat nuotit ja kaikki sen eteen, että voimme keskittyä ajamaan mahdollisimman kovaa. Keli on täällä nyt sellainen, että se kuka uskaltaa pitää kaasun pohjassa niin pärjää, Salo muistuttaa.

Ralli SM-kauden avaavan kaksipäiväisen Arctic Lapland -rallin kokonaispituus on 712,09 km. Reitti sisältää 10 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 201,73 km. Ralli käynnistyy perjantaina 26. tammikuuta kello 12:00 Rovaniemen Lordiaukiolta. Ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta (91,0 km). Yötauolle ensimmäiset autokunnat saapuvat klo 21:15.

Ralli jatkuu lauantaiaamuna klo 7:00. Päätöspäivän ohjelmassa on toiset viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 110,73 km. Rallin maaliin Rovaniemen Lordiaukiolle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana klo 19:20.

Menossa mukana