Juha Salo Auto Sorsa -ralli voittoon Riihimäellä

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo ajoi yhdessä Jarno Ottmanin kanssa Riihimäellä kansallisen Auto Sorsa -rallin voittoon. Salo kellotti rallin jokaiselle viidelle erikoiskokeelle pohja-ajan ja voitti kilpailun 1:01,3 minuutin erolla ennen Kalle Markkasta. Viikkoa aikaisemmin Salo ylsi yleiskilpailun voittoon myös rallisprintin kansallisessa Marttila Sprint -kilpailussa.

Uransa toisen yleiskilpailun voittonsa Riihimäellä ajanut Salo testasi kilpailussa Škoda Fabia R5 Evoa ensi viikonloppuna Kouvolassa ajettavaa talvikauden viimeistä SM-rallia silmällä pitäen.
- Muut ovat Rovaniemellä ajamassa kilpaa, me täällä Riihimäellä. Saimme kuitenkin tärkeää tietoa niistä asioista, joita täällä kokeilimmekin. Sain myös hankittua tärkeätä ajotuntumaa. Reitti oli mielenkiintoinen. Suurin osa tiestöstä oli minulle aiemmin tuntematonta, ja se oli yksistään hyvä asia: pääsin ajamaan puhtaasti nuotista, Salo perustelee.

Riihimäellä ajo-olosuhteet olivat vaihtelevat. Tiet olivat paikoin kovassa jäässä ja toisaalta auringon sulattamia ja loskaisia.
- Saas nähdä, minkälainen keli meitä Kouvolassa odottaa. Täällä ajo-olosuhde vaihtui jopa keskellä mutkaa jäästä lumiloskaksi. Ihanteellinen ajopaikka olisi ollut viides reitillä. Starttasin reitille ensimmäisenä ja sain aurata märkää lunta aika tavalla.

- Pito vaihteli paljon. Kaksi vuotta sitten hävisin Teemu Asunmaalle vastaavissa olosuhteissa, koska en ollut tottunut loskassa ajamiseen. Nyt alla on tuore ajokokemus ja hyvät kilometrit Kouvolaa varten.
- Kokeilimme autoomme muutamia juttuja, joihin olen tyytyväinen. Toivotaan, että Kouvolaan saadaan heti alusta alkaen hyvä ja tiukka lyönti päälle. Tämä oli hyvä veryttely siihen, että viikon päästä päästään ajamaan ihan oikeasti rallia, Salo hymyili.

Tuloksia: Auto Sorsa -ralli, yleiskilpailu:
1. Juha Salo – Jarno Ottman Škoda Fabia R5 Evo 27:47,8
2. Kalle Markkanen – Kristian Temonen Škoda Fabia R5 + 1:01,3
3. Juha Koljonen – Mikko Tuhkanen Subaru Impreza 555 + 1:05,9

Menossa mukana