etusivu
etusivu
tiistai, 08 elokuu 2017 05:48

Salo ajoi kutsukeikalla Liettuassa viidenneksi

SM1-luokan hallitseva Suomen mestari ja Hannu´s Senior Rally Teamin Juha Salo palasi yhden rallin ajaksi N-ryhmän nelivetoauton rattiin. Ralli SM-sarjan SM1-luokassa toisena ajava Salo kutsuttiin yhdessä sarjaa johtavan Teemu Asunmaan kanssa kilpailemaan Liettuan kansainväliseen Samsonas-ralliin.
Tuttu Peugeot 208 T16 R5:n jätettiin tällä kertaa autotalliin Karkkilaan, sillä rallin järjestäjä oli vuokrannut Baltic Rally Trophyn ja Liettuan rallimestaruussarjaan kuuluneeseen osakilpailuun molemmille suomalaiskuljettajille Subaru Impreza WRX STI -ralliautot
Kun ralli SM-sarja oli kesätauolla ja kutsu kävi niin kaksikko tarttui haasteeseen.
- Kilpailun järjestäjä oli hoitanut meille yhteistyökumppaneidensa avulla autot, renkaat - ihan täydellisen paketin. Kartanlukijani Jarno Ottman ei päässyt reissuun, mutta onneksi testeissä vieressäni istunut Topi Luhinen oli lyhyellä varoitusajalla vapaa lähtemään. Topi on mainio poika ja meillä oli hauska reissu.
Kaksipäiväisessä Samsonas-rallissa ajettiin kaikkiaan 12 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 133,50 km. Järjestäjät olivat saaneet paikalle 68 autokuntaa peräti kahdestatoista eri maasta.
- Ajoin Jukka Haralta vuokratulla Subarulla. Subarusta minulla on yksi kilpailukokemus vuodelta 2013. Kisa meni meiltä ihan ok vaikka aluksi auton kanssa oli totuttelemista.
Rallin ensimmäisellä EK:lla Salon ja Luhisen eteen nostettiin kaadettu auto, jonka ohittamisessa kului ylimääräistä aikaa.
- Toiseksi viimeisellä pätkällä meillä oli huono nuotti, jonka takia ajoin yhden risteyksen pitkäksi. Muuten hyvä ja ehjä kisa - etenkin, kun Liettuassa N-ryhmän autot saa rakentaa oikeistaan ihan miten huvittaa. Siksi yleiskilpailun viides sija oli ihan ok-tulos meiltä.
Salo kertoi, että reitin varrella oli ralliyleisöä kuin Mikkelin SM-rallissa viime talvena.
- Ja rallin maalijuhlallisuuksissa väkeä oli vielä toinen mokoma lisää. Järjestäjä oli rakentanut maalilavalle varsinaiset tsembalot. Oli isot ilotulitukset, bändejä ja kaikkea. Hyvä ja hauska stressitön reissu. Kilpaa ajaminen kun on aina kivaa. Salo muistutti.
Ralli SM-sarjan seuraava osakilpailu SM Oili Jalonen ralli ajetaan 8.-9. syyskuuta Uudenkaupungin ympäristössä Varsinais-Suomessa. SM-sarjassa ajetaan kaikkiaan kahdeksan osakilpailua. Kausi päättyy syyskuun lopulla RealPark - Lake City Rallyyn Tampereelle.

Tuloksia, Samsonas Rally, Liettua:
1. Janis Vorobjovs - Ivo Pukis (LAT) Mitsubishi Mirage 1:04:23,30
2. Giedrius Notkus - Dalius Strizanas (LIT) Mitsubishi Lancer + 28,90
3. Teemu Asunmaa - Jonne Halttunen (FIN) Subaru Impreza + 39,90
4. Vaidotas Zala- Zygimantas Zzala (LIT)  Mitsubishi Lancer + 49,70
5. Juha Salo -  Topi Luhinen (FIN) Subaru Impreza + 1:13,40