etusivu
etusivu
sunnuntai, 28 helmikuu 2016 07:38

SALON VARMISTELU RIITTI NIUKKAAN VOITTOON MIKKELISSÄ

SALON VARMISTELU RIITTI NIUKKAAN VOITTOON MIKKELISSÄ

Rallin SM-sarjan toinen osakilpailu Mikkelissä päättyi tiukan sekuntiottelun jälkeen Peugeotin Juha Salon ja Marko Salmisen voittoon. Salo nousi SM Vaakuna-rallin johtoon rallin kuudennella erikoiskokeella ja piti paikkansa maaliin asti.
Norjan Ole Veiby antoi tiukan vastuksen ja ajoi kakkoseksi vain 2,3 sekuntia Salosta.
- Tarkalle meni kun heivasimme vauhtiamme lopussa. Kun rallia johtanut (Jarkko) Nikara joutui päivällä keskeyttämään niin pudotin vauhtiani ja laskin, että etumatkaa on sen verran että varmempikin ajo riittää voittoon. Ja riittihän se vaikka tiukoille meni.
- (Ole) Veiby veti maksimia kaksi viimeistä pätkää ja kun en itse ottanut enää yhtään riskiä niin tässä oli käydä vanhanaikaisesti. Onneksi etumatka riitti, Salo hymyili maalissa..
Salo oli erityisen tyytyväinen Peugeotinsa suorituskykyyn. Kaksipäiväinen ralli sujui karkkilalaiselta lähes virheittä ja auto toimi loistavasti. Rallin ainoa läheltä piti tilanne syntyi kilpailun viidennellä erikoiskokeella.
- EK 5:lla oli yritystä. Eräässä risteyksessä lumivalli olikin poissa ja auto putosi ojaan. Pidin kaasun pohjassa ja onneksi Peugeotin kynnet olivat teräkunnossa ja auto jaksoi kaivaa itsensä takaisin tielle ja pääsimme jatkamaan matkaa.
- Tilanteessa ilmanpuhdistin meni lumesta tukkoon, moottori ei käynyt enää ulosajon jälkeen kunnolla, mutta ajoimme pätkälle silti pohjat. Auto toimi loistavasti.
Kaksi SM-rallia takana ja Salolle ja Salmiselle yhtä monta yleiskilpailun voittoa, joten kaksikko jatkaa kauttaan maksimipistein SM1-luokan johdossa.
- Ei paremmin olisi kausi voinut käynnistyä. Tämä oli ensimmäinen kisa kun auton säätöasiat olivat hyvin balanssissa. Tänään muutamalla pätkällä pääsin esittämään parasta ajoani koskaan Peugeotilla. Olen suoritukseeni tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa kahden viikon kuluttua Veibyn kanssa taistelua Nilsiässä, Salo toteaa.

Lopputulokset, SM Vaakuna-ralli, Mikkeli:
1. Juha Salo –Marko Salminen Peugeot 208 T16 57.14,0
2. Ole Christian Veiby (N) - Jonas Andersson (S) Skoda + 2,3
3. Ari Vihavainen – Jani Vainikka Mitsubishi + 40,7
4. Jari Ketomaa - Marko Sallinen Mitsubishi + 47,8
5. Teemu Asunmaa – Jonne Halttunen Subaru + 1.11,2

SM1-luokan pistetilanne 2/6 osakilpailua:
1. Juha Salo – Marko Salminen Peugeot 62,5
2. Mikko Eskelinen - Arto Kapanen Mitsubishi 34,5
3. Jussi Vainionpää – Mika Juntunen Mitsubishi 27,0