etusivu
etusivu
sunnuntai, 31 tammikuu 2016 20:03

Juha Salo dramaattisten vaiheiden jälkeen voittoon Rovaniemellä

Hannu´s Rally Teamin Peugeot-kaksikko Juha Salo ja Marko Salminen ovat ajaneet rallin SM-kauden avausvoittoon Rovaniemellä. Rallin voittoa puolustanut Salo nousi kilpailun ykköseksi viimeisellä erikoiskokeella, kun rallia siihen asti johtanut Jarkko Nikara rikkoi autonsa ja joutui keskeyttämään.
Salolle Arctic  Lapland -rallin voitto oli jo ennätyksellisesti uran kuudes. Automerkki Peugeot teki napapiirillä myös historiaa, sillä Salon voitto oli Arctic Lapland -rallin ensimmäinen millään ranskalaismerkillä saavutettu. Rallissa toiseksi sijoittunut Teemu Asunmaa taipui Salolle tasan 50 sekuntia.
- On tämä kisa uskomaton seikkailu. Ihan käsittämätön fiilis. Tässä rallissa voi tapahtua ihan mitä tahansa ja koska tahansa. Ikinä ei kannata luovuttaa vaan yrittää loppuun asti, Salo huokaili viimeisen erikoiskokeen maalissa.
Rallin viimeisellä Ristilammen erikoiskokeella oli mittaa peräti 51 km. Noin 30 km paikkeilla tiessä oli terävä rytky, joka rikkoi muun muassa Nikaran auton.
- Meillä ei kyseisessä kohdassa ollut mitään hätää. Auton jousitus toimi loistavasti. Peugeot 208 T16:n luotettavuus on muutoinkin huipputasoa. Kun näin Nikaran tien sivussa, pudotin vauhtini välittömästi. Näiden vaiheiden jälkeen voitto tuntuu ihmeelliseltä ja uskomattomalta.
Salo myöntää, että eilisen avauspäivän jälkeen hän toki uskoin voittoon, mutta ei ollut tyytyväinen omaan vauhtiinsa.
-  Vasta kilpailun kaksi viimeistä erikoiskoetta olivat meiltä sellaista menoa, jollaista odotin jo kilpailun alussa. Leijona on taas karjunut. Oli hienoa ajaa ensimmäinen voitto täältä Peugeotille. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin, Salo jatkoi.
Rallin SM-kausi jatkuu helmikuussa Mikkelissä. Kaksipäiväisen SM Vaakuna-rallin päivämäärät ovat 26.-27. helmikuuta.

Lopputulokset, SM Arctic Lapland ralli, Rovaniemi,
1. Juha Salo – Marko Salminen Peugeot 2.02.35,8
2. Teemu Asunmaa - Jonne Halttunen Subaru + 50,0
3. Hiroki Arai (J) - Phill Hall (GB) Subaru + 2.27,2
4. Jussi Vainionpää - Mika Juntunen Citroën + 2.29,1
5. Mikko Eskelinen - Arto Kapanen Mitsubishi + 2.49,9