etusivu
etusivu
perjantai, 29 tammikuu 2016 19:38

Juha Salo ajaa kakkosena avauspäivän jälkeen Rovaniemellä


Arctic Lapland rallin voittoa puolustavan Hannu´s Rally Teamin Juha Salon avauspäivä napapiirillä oli varsin tapahtumarikas. Jo rallin toisella erikoiskokeella Mäntyvaarassa Salo oli lennättää hyppyristä Peugeotinsa nokan kautta ympäri ja rallin kolmannella erikoiskokeella tapahtuneen ulosajon takia Salo ja kartanlukija Marko Salminen joutuivat kilpailussa takaa-ajajan rooliin.
Päivän viimeisen erikoiskokeen jälkeen Salo ajaa Rovaniemellä toisena 1.04,4 minuuttia Jarkko Nikarasta.
- Yritystä oli vähän liikaa. Onneksi ollaan täällä, Salo totesi yötauolle saavuttuaan.
- Toki ihmeitä pitää tapahtua jos (Jarkko) Nikara vielä kiinni ajetaan, mutta on niitä ihmeitä täällä aiemminkin tapahtunut. Pitkä päivä on edessä huomennakin, Salo muistutti.
Mäntyvaarassa loikatun ylipitkän hypyn ja rallin kolmannella erikoiskokeella Kämässä tapahtuneen ulosajon Salo ottaa omaan piikkiinsä.
- Kuvittelin, että hyppyrin voi vetää täysillä. Ei sitten voinut. Auton keula kärsi melkoisia vahinkoja, mutta onneksi tekniikka kesti. Kämässä yhteen nyppylä vasuriin olin tehnyt optimistisen nuotin, perä osui penkkaan ja veti keulan perässään hankeen. Auto sammui, jouduin vekslaamaan auton uudelleen ajosuuntaan ja ajorytmini katosi, Salo kertasi avauspäivän tapahtumia.
Huomenna lauantaina Salo lupaa yhä taistella rallin voitosta.
- Periksi en anna. Nikara on ajanut hyvin. Omaa ajoani pitää skarpata, jättää virheet tekemättä ja ajaa ehjä päivä. Voittoa tässä vielä tosissaan tavoitellaan, Salo muistuttaa.
Rallin SM-kauden avaus jatkuu lauantaina Rovaniemellä klo 7.00 alkaen. Päivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 131,47 km. Kilpailun päättää peräti 51 km mittainen Ristilammen erikoiskoe. Maaliin Lordi-aukiolle voittajia odotetaan lauantaina alkuillasta klo 17.50 alkaen.

Tuloksia, SM Arctic Lapland ralli, Rovaniemi,
Yleiskilpailun tilanne 1. kilpailupäivän jälkeen:
1. Jarkko Nikara – Jarkko Kalliolepo Mitsubishi  52.58,7
2. Juha Salo – Marko Salminen Peugeot + 1.04,4
3. Kimmo Kurkela - Markku Tuohino Ford + 1.15,1
4. Teemu Asunmaa - Jonne Halttunen Subaru + 1.19,3
5. Jukka Ketomäki - Kai Risberg Mitsubishi + 1.55,5