etusivu
etusivu
lauantai, 30 elokuu 2014 07:31

Juha Salo palasi voittajaksi

Rallin SM-sarjan viides osakilpailu ajettiin tänään päätökseen Turussa. Perjantai-iltana kolmella erikoiskokeella startannut ralli jatkui tänään viidellä pikataipaleella. Varsinais-suomalaisille teille Mitsubishi Lancer EVO yhdeksiköllä lähtenyt Juha Salo ja kartanlukija Marko Salminen pitivät eilisen jälkeen hallussaan sekä yleiskilpailun että SM2-luokan johtopaikkaa. Kaksikko ei hellittänyt asemastaan tänäänkään, sillä yhteensä noin 96 ek-kilometrin jälkeen Salo ja SM1-luokan Super-autolla ajanut Karl Kruuda päätyivät yleiskilpailussa tasa-aikaan. Luokkansa Salo ja Salminen voittivat 31,3 sekunnilla.

- Yleiskilpailuvoitosta ei lisäpisteitä saa, mutta erittäin hyvä päivä ja hyvä viikonloppu oli. Kaikki meni putkeen täydellisesti, voitokkaan paluun EVO ysin rattiin tehnyt Salo tiivisti maalissa.

 

Perjantai-illan pimeydessä vedettyjen kolmen pätkän jälkeen Salo oli tehnyt eroa Ford Fiesta S2000 -autoa SM1-luokassa kuskaavaan Karl Kruudaan 1,9 sekuntia. Omassa SM2-luokassa etumatka kakkoseen oli jo 15,6 sekuntia.

- Perjantaina ajetulla kakkospätkällä tein ehkä tämän viikonlopun huonoimman ajosuorituksen. Muutoin sujui virheettömästi, eikä ollut oikeastaan edes läheltä piti -tilannetta missään vaiheessa koko rallin aikana.

 

Salo ja Salminen jatkoivat hyvää matkantekoa myös lauantaina. Aamun ensimmäisen pätkän jälkeen luokkajohto oli kasvanut kahdella sekunnilla. Kruuda sen sijaan pääsi yleiskilpailussa 1,6 sekunnin johtoon, jonka kaksikko käänsi kuitenkin heti seuraavalla 1,2 sekunnilla edukseen.

 

Salon etumatka luokassaan kasvoi rallin loppuun asti tasaisesti, mutta kissa-hiiri-leikki yleiskilpailun voitosta suomalaisen ja eestiläisen välillä kävi tiiviinä. Kruuda veti toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Saloon 6,9 sekunnin kaulan ja yleiskilpailun ratkaisu jäi viimeiselle, reilun 17 kilometrin mittaiselle erikoiskokeelle.

Suomalaiskuski teki siellä 6,9 sekuntia etelänaapuriaan paremman pätkäajan, joten yleiskilpailussa päädyttiin tasa-aikaan.

- En itse asiassa seurannut yleiskilpailutilannetta ollenkaan. Oli puhetta, että ajamme oman ajon ja menemme tasaisesti, Salo tunnusti kisan jälkeen.

- Tämän päivän ensimmäinen pätkä, joka ajettiin vielä kertaalleen toiseksi viimeisenä, oli meille huono. Tie oli siellä pehmeä ja kulunut varsinkin toisella kierroksella pahasti urille, kun taas aamun toinen ja päivän viimeinen ek oli meille hyvä, Juha luonnehti.

SM2-luokan lopputuloksissa Salon jälkeen sijoittuivat Kaspar Koitla ja Kristian Kiviniemi.

 

Salo ajoi EVO ysillä viimeksi kilpaa SM-sarjassa vuonna 2008 – paluu oli voitokas.

- Alla oli hyvät ennakkotestit ja saimme autoon hyvät asetukset, joten ajaminen oli tänään helppoa. Tässä on nyt reilu kuukausi aikaa tuumailla täällä vastaan tulleita juttuja ja parannella niitä. Yritetään Tampereella hyökätä enemmän, Salo kuittasi.