etusivu
etusivu
lauantai, 26 syyskuu 2015 04:02

Salo SM1-luokan piikkipaikalla yötauolleRallin yhdeksättä SM-kultaa tavoitteleva Hannu´s Rally Teamin Peugeot-kaksikko Juha Salo ja Marko Salminen ajaa SM1-luokan kärjessä SM Pirelli-rallissa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen Tampereella. Mestaruuden varmistaakseen Salolle riittää oman luokan viides sija.
Rallin avauspäivän kahdella erikoiskokeella Salo tyytyi seuraamaan kilpakumppaniensa vauhtia. Salo ajaa rallin yleiskilpailussa kolmantena 2,9 sekuntia rallia johtavasta Kristian Kiviniemestä.
- Yleiskilpailumenestyksellä ei tällä kertaa ole mitään merkitystä ja siten väliä. Avauspäivän erikoiskokeet sujuivat suunnitelmien mukaisesti. Mestaruudesta ajetaan ja tilanne on hyvä.
- Pengonpohjan 16,1 km mittainen erikoiskoe oli haastava ja kun ajat hieman ”sukkasiltasi” niin on se ajaminen vähän sellaista kurvailua. Mutta hyvä näin. Tästä huomenna jatketaan, Salo summasi avauspäivän tapahtumat.
SM Pirelli-ralli jatkuu lauantaina klo 8.01 alkaen. Reitti käsittää Suomen MM-rallista 80- ja 90-luvuilta tuttuja klassikkoerikoiskokeita, kuten Savo, Västilä, Sahalahti ja Uskila. Päivän seitsemän ajetun erikoiskokeen jälkeen rallin maaliin Tampereen Keskustorille voittajia odotetaan lauantai-iltana klo 19.30 alkaen.

Tuloksia, SM Pirelli-ralli, Tampere
Tilanne avauspäivän ja 2/9 EK:n jälkeen:
1. Kristian Kiviniemi - Matti Kangas Mitsubishi 11.07,5
2. Joni Nikko – Henri Arpiainen Mitsubishi + 0,6
3. Juha Salo – Marko Salminen Peugeot + 2,9
4. Teemu Asunmaa – Jonne Halttunen Subaru + 3,9
5. Ari Vihavainen – Jani Vainikka Mitsubishi + 12,4