etusivu
etusivu
maanantai, 21 syyskuu 2015 19:16

Salo taistelee yhdeksännestä rallimestaruudesta TampereellaRallin Suomen mestaruudet 2015 ratkaistaan tulevana viikonloppuna Tampereella. Kaksipäiväiseen rallifinaaliin SM1-luokan pistejohdossa starttaava Hannu´s Rally Teamin Peugeot-kaksikko Juha Salo ja Marko Salminen starttaa luottavaisena reitille. Mestaruuden varmistamiseen Salolle riittää viides sija, mutta varmistelemaan karkkilalainen ei kuitenkaan aio lähteä.
- Tilanne on sellainen (pistejohto 15,5 pistettä), että viimeistä puristusta ei tarvitse ajaa. Ajan mestaruus mielessäni, mutta ainakin rallin alussa päästelen normaalia kisavauhtia ja katson, mikä on tilanne.
- Reitti on komea ja mahtava. Kun edessä on niinkin hienot ja klassiset rallierikoiskokeet niin eihän niistä voi kuin nauttia ja antaa mennä. Jos seisot jarrulla ja varmistelet niin ei siitä ajamisesta silloinkaan tule oikein mitään. Mutta mielessä on pidettävä myös se, että ei innostu liikaa ja ota tarpeettomia riskejä.
Kauden päätösrallin erikoisuutena on legendaarisen Savon erikoiskokeen ajaminen lauantaina molempiin suuntiin.
- Mielenkiintoinen kokeilu. Tie kyllä kestää kahdesti ajamisen. Jossain kohtaa toiseen suuntaan ajettaessa ajolinjalla on varmasti irtohiekkaa, mutta tilanne on sama kaikille. En muista vastaavaa kokeilua uraltani. Yleisölle se on hyvä uudistus.
Salo on valmistautunut tulevaan ajamalla kaksi onnistunutta testipäivää.
- Olemme mestaruustaisteluun valmiina, sillä auto ja miehistö ovat kunnossa. Toivotaan, että kauden epäonnikiintiö olisi täyttynyt osaltamme sarjan edellisessä osakilpailussa Turussa ja pääsisimme ajamaan ehjän kilpailun ja sitä kautta hyvän suorituksen.
- Meillä on Tampereella katkolla myös tiimien mestaruus. Toivotaan, että tiimin kuljettajat tekevät sellaista työtä, joka riittää viemään Hannu´s Rally Teamin mestaruuteen, Salo toteaa.
SM Pirelli-ralli käynnistyy perjantaina klo 18.01 alkaen Tampereen Teivon ravikeskuksessa ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Ennen yötauolle saapumista illan ohjelmassa on vielä 70-luvun Suurajot-klassikko, Pengonpohjan erikoiskoe. Ralli jatkuu lauantaina klo 8.01 alkaen. Päivän reitti käsittää ainoastaan Suomen MM-rallista 80- ja 90-luvulta tuttuja klassikkoerikoiskokeita, kuten Savo, Västilä, Sahalahti ja Uskila. Rallin maaliin Tampereen Keskustorille voittajia odotetaan lauantai-iltana klo 19.30 alkaen. SM Pirelli-rallissa ajetaan kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 150,13 km. Rallin erikoiskokeet karttoineen ja aikatauluineen on nähtävissä sivustolla pirelliralli.fi.