etusivu
etusivu
sunnuntai, 30 elokuu 2015 08:15

SALO TAISTELI TAKAMATKALTA NELJÄ TÄRKEÄÄ SM-PISTETTÄ

Superrallisäännön turvin ja kymmenen minuutin aikasakko rasitteenaan Peugeotin ja Hannu´s Rally Teamin Juha Salo ja Marko Salminen taistelivat rallin SM-sarjan toiseksi viimeisestä osakilpailusta Turku-rallista neljä arvokasta SM-pistettä, joiden turvin Salo jatkaa 14,5 pisteen erolla SM1-luokan kärkipaikalla. Mestaruuden varmistaakseen Salolle riittää kauden viimeistä Tampereella ajettavasta SM-rallista luokan kolmas sija.
Eilen moottoritilassa syttyneen tulipalon takia keskeyttämään joutuneen Salon huoltojoukot tekivät aamuneljään asti töitä, jotta karkkilalainen pääsi jatkamaan rallia superrallisäännön avulla. Salon pelasti R5-luokan säännöt, joissa osa luokitettavista osista on suoraa vastaavasta siviiliautosta.
- R5-luokitellussa ralliautossa on paljon samoja osia vastaavasta siviiliautosta ja siksi yksi tiimimme autoista on kyseinen siviilimalli. Tämä kuvastaa hyvin sitä, miten hyvä nykyaikainen konsepti R5-luokitus yksityiskuljettajalle on.
- Moottorin venttiilikansi oli tuhoutunut palossa. Kuvittelimme, että meillä on vastaava osa Karkkilassa, mutta ei ollut. Luokitustodistusta tutkiessamme huomasimme, että vastaavan osan voimme ottaa lainaksi tiimille siviiliauton moottorista. Se oli meidän pelastus. Periksi ei annettu ja se kannatti. Onneksi auto ei palanut eilen kokonaan, Salo iloitsi maalissa.
Lauantain seitsemällä erikoiskokeella Salo oli kilpailun nopein kuljettaja.
- Ihan ok fiilis tässä on edelleen. Meillä olisi ollut voiton avaimet käsissä, mutta ei näille tapahtumille voi mitään. Kymmenen minuutin takamatka on liikaa, joten ajoimme varmasti ja ilman riskejä. Emme vaihtaneet esimerkiksi renkaita päivän aikana kertaakaan.
- Voitti Tampereella sitten kuka tahansa, meille riittää mestaruuteen kolmas sija ja sen mukaisesti kilpailuun lähdetään. Safetymodella mennään, Salo lupaa.
Rallin SM-sarjan päätösosakilpailu SM Pirelli-ralli ajetaan 25.-26. syyskuuta Tampereella. Kyseessä on kaksipäiväinen ralli, jonka ohjelmassa on yhteensä yhdeksän erikoiskoetta.

Lopputulokset, SM Turku-ralli, Turku:
1. Jussi Vainionpää– Mika Juntunen Citroën DS3 R5 48.31,2
2. Joni Nikko - Henri Arpiainen Mitsubishi Lancer + 15,8
3. Teemu Asunmaa – Jonne Halttunen Subaru Impreza + 17,1
…..
41. Juha Salo – Marko Salminen Peugeot 208 T16 R5 + 9.33,9

SM1-luokan pistetilanne 5/6 osakilpailua:
1. Juha Salo – Marko Salminen Peugeot 106,5
2. Jussi Vainionpää – Mika Juntunen Mitsubishi 92,0
3. Niko Veikkanen– Arto Sirpoma Subaru 46,5