etusivu
etusivu
tiistai, 21 heinäkuu 2015 15:57

Salo Viron EM-rallista: Opettavainen kokemusHannu´s Rally Teamin Juha Salo ja Marko Salminen sijoittuivat Peugeot 208 T16 R5:lla Viron EM-rallissa sijalle 23. Tulos ei ollut se, mitä rallin SM-sarjan kärkikaksikko lähti kilpailusta hakemaan. Viimeisen kilpailupäivän Salo ajoi rallin viidenneksi nopeinta vauhtia.
- Läpi tultiin ja se oli tällä kertaa viimeisen kilpailupäivän tavoitekin. Pääsimme myös parempaan vauhtiin vaikka ajoimme riskittömästi ja tarkastimme nuotteja tulevaa varten. Kun auton moottoria vain kiljuttaa niin hyvin se menee, Salo hymyili viimeisen EK:n jälkeen.
Viron Tarton ja Otepään alueen pehmeähköt ja äärimmäisen nopeat soratiet yllättivät Salon.
- Jousituksemme oli tänne turhan pehmeä. Jousituksessa on hyvä pito, mutta jarrutuksissa keula niiaa liiaksi alas, jonka seurauksena etuspoileri heittää hiekat jäähdyttäjään. Jäähdyttäjä ehti jo pariin otteeseen tukkeutuakin, jonka seurauksena moottorin varo-ohjelma menee päälle ja tehot tippuvat alas. Meiltä irtosi tänään puolan lämpösuoja, jonka takia moottori kävi muutaman kilometrin kahdella ja kolmella sylinterillä.
Salo sanoo, että uran ensimmäinen ralli Virossa oli kaikin puolin opettavainen kokemus.
- Jos tänne ensi vuonna tullaan uudelleen niin olen moneen asiaan valmiimpi. Vaikka tiet ovat pehmeitä niin ajourassa pito on yllättävän hyvä. Ratin takana tuntui koko ajan siltä, että auto ei jaksa mennä. Siksi täällä joutuu moottoria huudattamaan ihan pe***leesti.
- Tavoitteemme oli jo tänä vuonna ajaa kisan kärjessä, mutta seuraavalla kerralla tavoite on realistisempi saavuttaa. Hieno kokemus. Tapahtuman ympärillä oli koko ajan paljon yleisöä ja hyvä tunnelma, Salo summasi EM-viikonlopun annin.
Juha Salon ja Marko Salmisen seuraava kilpailu on Turussa elokuun 28.-29. päivä ajettava rallin SM-sarjan osakilpailu, jonne kaksikko starttaa Peugeotillaan SM1-luokan pistejohdossa.
- Meillä on Turussa mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus ja mestaruudesta lähdemme myös ajamaan. Tämä oli hyvä testi tulevaa varten, Salo muistutti.

Lopputulokset
EM Rally Estonia, Tarto, Viro:
1. Aleksei Lukjanuk – Aleksei Arnatov (BLR/RUS) Mitsubishi 1.32.25,4
2. Kajetan Kajetanowicz – Jaroslav Baran (POL) Ford + 12,7
3. Rainer Aus – Simo Koskinen (EST) Mitsubishi + 1.07,0
….
23. Juha Salo – Marko Salminen (FIN) Peugeot 208 T16 + 11.22,0