etusivu
etusivu
lauantai, 18 heinäkuu 2015 19:34

Rengasrikko ja jarrumurheet pudottivat Salon kauas kärjestä

Hannu´s Rally Teamin Peugeot-kaksikon Juha Salon ja Marko Salmisen rallidebyytti Viron maaperällä ei sujunut suunnitelmien mukaisesti. Salolla oli aluksi vaikeuksia löytää oikea ajorytmi ja luottamus Tarton ja Otepään ympäristössä ajetuille huippunopeille teille, joilla keskinopeudet nousivat helposti yli 130 km/h.
Kun Salo löysi hyvän ajovireen ja EK-ajat olivat vertailukelpoisia niin sen jälkeen alkoivat vaikeudet. Salon kohdalla ne kasaantuivat rallin seitsemännelle Ristimäen 20,65 km mittaiselle EK:lle.
- Kun ei näitä huippunopeita teitä ole koskaan kisavauhtia ajanut niin ajorytmin ja luoton nuottiin löytäminen oli aluksi vaikeata. Kun tiet ajettiin toiseen kertaan niin tulos oli jo paljon parempi.
- Rallin seitsemännellä EK:lla noin pari kilsaa lähdöstä tultiin pieneltä tieltä isolle tielle, ja se tien pohja oli yllättäen aivan kivikova. En tajunnut sitä nuotituksessa, ja kun pitoa ei yhtäkkiä ollut yhtään niin auto liukui takakulma edelle ojaan. Kuin olisi jäälle ajanut. Tilanteessa kaato oli lähellä, mutta selvisimme vasemman takarenkaan rikkoutumisella jatkoon. Samassa paikassa muun muassa Sunisen Teemu kaatoi autonsa.
- Ajoin jonkun matkaa eteenpäin kunnes auton takajarrut jumiutuivat ja matka tyssäsi siihen. Jarrujen pääsylinterissä oli joku häiriö. Vaihdoimme samalla takarenkaan, kun kuvittelin että se olisi aiheuttanut jarrujen jumiutumisen. Hakkasin aikani jarrupoljinta, jolloin jarru aukesi ja pääsimme jatkamaan matkaa, kunnes jarrut jumiutuivat totaalisesti vielä kertaalleen.
- Pääsimme lopulta EK:n maaliin ja huoltoon, jossa jarrujen pääsylinteri vaihdettiin uuteen. Menetimme ylimääräistä aikaa vajaat kymmenen minuuttia. Vaikka rallimme on jo terveisien ajamista, jatkamme kilpailua huomenna, koska kaikki EK-kilometrit tässä vaiheessa kautta ovat meille tärkeitä, Salo muistutti.
Viron Tarton ja Otepään ympäristössä ajettava EM Rally Estonia jatkuu huomenna sunnuntaina. Päätöspäivänä rallissa ajetaan vielä kuusi EK:tta, joiden yhteispituus on 63,82 km. Kilpailu päättyy Tartoon klo 16.00.

Tuloksia, Rally Estonia, Tarto:
Tilanne 10/16 EK:n jälkeen
1. Alexey Lukyanuk – Alexey Arnatov (BLR/RUS) Mitsubishi 1.01.07,7
2. Kajetan Kajetanowicz – Jaroslav Baran (POL) Ford + 2,4
3. Rainer Aus – Simo Koskinen (EST) Mitsubishi + 31,0
4. Craig Breen – Scott Martin (IRL/GBR) Peugeot 208 T16 + 36,9
….
34. Juha Salo – Marko Salminen (FIN) Peugeot 208 T16 + 10.23,3