etusivu
etusivu
keskiviikko, 15 heinäkuu 2015 09:53

Juha Salo haastaa rallin Euroopan parhaimmiston VirossaRallin SM-sarjan SM1-luokan pistejohdossa ajava Hannu´s Rally Teamin Juha Salo ja Marko Salminen haastavat tulevana viikonloppuna rallin Euroopan mestaruussarjan kärkinimet Viron Tartossa ajettavassa Rally Estoniassa.
Peugeot 208 T16 R5:lla ajava Salo ei ole aikaisemmin kilpaillut Viron maaperällä. Salo kertoo, että viime vuoden kilpailusta nähtyjen incar-nauhojen perusteella odotettavissa on varsin nopeatempoinen huippunopea ralli.
- Nopeita teitä näytti olevan, joten ihan hyvä meille. Autoni on nopeampi kuin edellisessä SM-rallissa Joensuussa. Ajoimme viime sunnuntaina noin 50 km testiä todella vauhdikkaalla soratiellä ja mielestäni auto kulki erittäin tasapainoisesti ja hyvin.
- Tässä on turha rinta kaarella mitään etukäteen uhota, sillä meillä on kova vastus, koska kaikki EM-sarjan kärkikuljettajat ovat paikalla. Tiet ovat nopeita ja haastavia, joten en tule minäkään hiljaa ajamaan, Salo kuitenkin lupaa.
Salo sanoo, että oikeiden askelmerkkien löytäminen kevyemmän R5-luokan Peugeotin kanssa on ottanut odotettua enemmän aikaa.
- Ajoin lähes 15 vuotta selvästi painavammalla autolla ja on todella vaikea päästä vanhoista takaraivoon jumittuneista tottumuksista eroon. Etenkin jarrutusmerkkiä pitää edelleen siirtää selvästi eteenpäin, sillä tuollainen R5-luokan Peugeot pysähtyy todella paljon painavaa N-ryhmäläistä paremmin ja nopeammin.
Viron EM-rallissa kaikki soraerikoiskokeet ajetaan kahdesti. Salon ja Salmisen Peugeotiin liimataan Tartossa lähtönumero 8. Varsinainen lähtöpaikka ratkaistaan kuitenkin shakedown-erikoiskokeella ajettavan aika-ajon perusteella.
- Nopein saa valita lähtöpaikkansa ensin, seuraavaksi kakkonen jne. Myös täällä on satanut aika paljon, joten tiet ovat pehmeämmässä kunnossa kuin viime vuonna, jolloin (Ott) Tänäk ajoi rallin voittoon kärkikuljettajien takana.
- Teimme SM Itärallin jälkeen autoomme ison huollon. Käytännössä kaikki muu purettiin osiin paitsi moottori. Auto on kunnossa ja kaikki pelaa hyvin. Pitää myös ajaa terävämmin. Ilman henkselien paukuttelua myönnän, että kyllä mä tämän rallin voittaa haluaisin. Ei me tänne oltaisi muuten tultu, Salo tunnustaa hymyillen.
Viron Tarton ja Otepään ympäristössä ajettava EM Rally Estonia käynnistyy seremoniastartilla ja Tartossa ajettavalla kaupunki-EK:lla (1,33 km) perjantai-iltana klo 20.00. Lauantaina ohjelmassa on yhdeksän EK:tta (141,04 km) ja sunnuntain kuusi EK:tta (63,82 km). Reitin yhteispituus on 656,38 km. Kilpailu päättyy Tartoon sunnuntaina klo 16.00.