etusivu
etusivu
lauantai, 13 kesäkuu 2015 17:42

RANKKASADE OLI VESITTÄÄ SALON SM-VOITON JOENSUUSSA

RANKKASADE OLI VESITTÄÄ SALON SM-VOITON JOENSUUSSARallin SM-sarjan kesäkauden avaus Joensuussa päättyi Peugeotin Juha Salon ja Marko Salmisen voittoon. Salo voitti SM Itärallin yleiskilpailun kolmannen kerran urallaan niukalla 5,6 sekunnin erolla ennen Citroënin Jussi Vainionpäätä.

Rallissa kuudennen erikoiskokeen jälkeen toisena ajanut Salo nousi kilpailun johtoon kaksi erikoiskoetta ennen maalia ja piti rankkasateesta huolimatta ykköstilansa maaliin asti.

- Olipa seikkailu. Ensimmäinen puolisko rallista ajettiin kauniissa ja aurinkoisessa säässä, kun kisan toinen puolisko rankkasateessa. Ja vaikka me olemme hinkanneet testissä autoni säätöjä niin ei me oltu näin nopeilla ja kovapintaisilla teillä sitä testattu sitä kertaakaan. Auton jousitus jäi liian pehmeäksi. Se löi koko ajan pohjaan ja en päässyt ajamaan niin kuin olisin halunnut ajaa.

- Ensimmäisellä lenkillä Vihavainen (Ari) meni kovaa karkuun. Toisella lenkillä ennen rankkasateen alkua olimme Markon (Salminen) kanssa odottamassa EK:n lähtöä auton ulkopuolella kun rankkasade alkoi. Kastuimme hieman ja kun istuimme autoon, auton lasit olivat hetkessä huurussa. Sitä vettä tuli siellä pätkälläkin ihan saavista kaataen. Auton lasit pysyivät huurussa, en nähnyt mitään ja en päässyt mihinkään. Hävisimme paljon ja melkein koko kisan.

- Vihavaisen ulosajon jälkeen johdin rallia reilulla viidellä sekunnilla ja tiesin, että jos en mitään hölmöile niin kyllä mä kisan kotiin hoidan. Ja niin myös tapahtui. Kaikki kunnia toiseksi ajaneelle Vainionpäälle (Jussi). Ajoi myös hyvän kisan, vaikka vettä oli tiellä paikka paikoin todella paljon, Salo muistutti.

Voittonsa ansiosta Salo kasvatti SM-pistejohtonsa SM1-luokassa jo 35,5 pisteeseen. Salolla on siis mahdollisuus varmistaa uransa yhdeksäs mestaruus jo sarjan toiseksi viimeisessä SM-osakilpailussa elokuussa Turussa.

- Voitto tuntuu totta kai aina hienolta ja Itäralli oli hieno kisa kaiken kaikkiaan. Nyt tuli taas todistettua se, että vaikka eroa olisi niin ikinä ei pidä luovuttaa vaan vetää täysillä loppuun asti. Turussa ajetaan niin että varmistetaan se mestaruus jo siellä, Salo lupaa.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu SM-ralli Turku on vuorossa 28.-29. elokuuta. Kyseessä on kaksipäiväinen ralli, jonka ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta.Lopputulokset, SM Itäralli-ralli, Joensuu:

1. Juha Salo –Marko Salminen Peugeot 208 T16 47:44,6

2. Jussi Vainionpää– Mika Juntunen Citroën DS3 R5  + 5,6

3. Teemu Asunmaa – Jonne Halttunen Subaru + 1.00,0SM1-luokan pistetilanne 4/6 osakilpailua:

1. Juha Salo – Marko Salminen Peugeot 102,5

2. Jussi Vainionpää – Mika Juntunen Mitsubishi 67,0

3. Teemu Suninen – Mikko Markkula Skoda 40,0