etusivu
etusivu
tiistai, 09 kesäkuu 2015 07:11

Peugeotin Juha Salo SM Itärallista: Lentolupakirja matkaan

Tulevana lauantaina Joensuun ympäristössä kilpailtava SM Itäralli ajetaan yhdentoista vuoden tauon jälkeen SM-tason kesärallina. Pohjois-Karjalan nopeita ja haastavia sorateitä on kilpailijoille luvassa yhdeksän erikoiskokeen ja lähes sadan erikoiskoekilometrin edestä. Peugeotin Juha Salo ja Marko Salminen starttaavat reitille SM1-luokan pistejohdossa lähtönumerolla 42. Salo on juhlinut SM Itärallin yleiskilpailun voittoa vuosina 2010 ja 2013. Viime vuonna karkkilalainen ylsi SM2-luokan ykköseksi. Kun Joensuussa edellisen kerran kilpailtiin SM-pisteistä kesällä vuonna 2004 niin Salo ylsi kolmen WRC-auton jälkeen N-ryhmän ykköseksi ja yleiskilpailun neljänneksi.

 

- Joensuuhun on aina hienoa lähteä ajamaan rallia. Lähtönumeromme on jälleen melko iso (42), mutta nyt siitä ei ole haittaa. Rallijärjestäjän mukaan reitti on vedetty kovapintaisille ja isoille teille niin siksi lähtöpaikalla ei ole merkitystä. Suuri lähtönumero on kesäaikana jopa etu, kun tienpinta edellä ajavien toimesta puhdistuu irtokivistä, Salo toteaa.

Salo ei uhoa ennakkoon voittavansa tulevaa rallia, sillä Suomen mestaruuteen ei välttämättä enää tarvita yleiskilpailun ykköstiloja.

- Voittamisen suhteen teen ratkaisuni rallin aikana. Ajan omaa vauhtiani ja katson muutaman pätkän jälkeen, mihin se riittää ja mikä on yleiskilpailun sijoitus, ja toimin sitten sen mukaan. Ajoin viime sunnuntaina lähes 50 km testiä ja auto toimii hienosti. Teimme Peugeotiin toukokuisen Kaloppi-rallin jäljiltä vielä muutamia muutoksia lähinnä auton alustaan ja kokeilimme toisentyyppisiä renkaita. Auto menee hyvin. Siitä menestys ei ainakaan jää kiinni, joten luottavaisin mielin lähdetään hyökkäämään, Salo tietää.

Pohjois-Karjalan nopeat soratiet sisältävät paljon korkeuseroja ja hyppyjä, jotka sopivat Salon autolle ja miehen suunnitelmiin hyvin.

- Onhan Joensuun alueen tiestö legendaarisen lennokas ja maineikas isoine hyppyreineen. Lentolupakirjaa saa Pohjois-Karjalassa käyttää, Salo hymyilee.

- Modernille ralliautolle, kuten Peugeot 208 T16 R5:lle, vastaava tiestö ja sen hypyt eivät ole enää yhtä pahoja kuin esimerkiksi reilut kymmenen vuotta sitten ne olivat. Peugeot kestää hyppyjä hyvin. Meillä on ihan hyvät eväät voittaa, Salo päättää.

Rallin SM-kesäkauden avaus Itäralli käynnistyy tulevana lauantaina klo 10.01 Joensuusta. Rallin ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 97,97 km. Rallin maaliin voittajia odotetaan lauantai-iltana klo 18.30 alkaen.