etusivu
etusivu
lauantai, 16 touko 2015 17:24

SALO AVASI RALLIN KESÄKAUDEN YLIVOIMAISELLA VOITOLLA

 Peugeotin Juha Salo ja Marko Salminen testasivat onnistuneesti Peugeot 208 T16 R5 –autonsa säätöjä ensi kertaa sorakelillä. Rallin SM-sarjassa SM1-luokan pistejohdossa ajava Salo voitti Lopella ajetun kotimaisen kesäkauden ralliavauksen Kaloppi 50-vuotisjuhlarallin ylivoimaisesti. Karkkilalainen kellotti rallin jokaiselle viidelle erikoiskokeelle pohja-ajan ja voitti toiseksi ajanutta Jussi Vainionpäätä 46,8 sekunnilla. Salon keskinopeus reitillä oli hurja 120,66 km/h.

 

- Aika ripeitä teitä, mutta hyvä niin. Tämä oli hyvä testikisa kesän arvoralleja varten. Tässä ollaan hieman tyytyväisempiä kun mitä talvikauden päättäneen Seinäjoen SM-rallin jälkeen, Salo myhäili rallin maalissa.

Kevättauon aikana Salo huoltojoukkoineen kehittivät Peugeotia etenkin jousituksen osalta.

- Teimme aika isoja ja radikaalejakin muutoksia ja ne toimivat hyvin. Tänään autossa oli kaikki kallistuksenvakaajat edessä ja takana käytössä. Seuraavassa testissä ennen SM Itärallia haluan kokeilla ajaa Peugeotia vielä ilman takavakaajaa ja katsoa, mitä tapahtuu. Autooni olen erittäin tyytyväinen, Salo kehui.

Salo ajoi rallin läpi ilman ainoatakaan renkaiden vaihtoa.

- Ajoimme koko rallin alla olleilla neljällä renkaalla. Jos olisi halunnut parantaa aikaa niin alle olisi pitänyt valita seokseltaan yhtä pykälää kovemmat renkaat. Pätkät sujuivat hyvin yhtä lukuun ottamatta. Rallin kolmas erikoiskoe tuli huonosti. En tiedä, miten siellä ajelin. Luulin, että aika olisi ollut parempi, mutta ei ollut.

Salo sanoo, että ennen Joensuussa ajettavaa SM-rallia etsinnässä on vielä riittävän nopea, leveä ja samalla vaativa testitie, jolla Peugeot hiotaan lopullisesti kesäiskuun.

- Tällaisessa testirallissa sellaisen tiukan lyönnin päälle saaminen on aika vaikeata. Ajon aikana sain muistuttaa itselleni, että ”nyt vedetään”. Kun erot olivat aika isot niin ei ollut syytä riehua. Hieno päivä ja nautittava kisa kuitenkin, Salo muistutti.

Rallin SM-sarja jatkuu kuukauden kuluttua 13. kesäkuuta Joensuussa ajettavalla SM Itärallilla.

 

Lopputulokset, Kaloppi 50-vuotisjuhlaralli, Loppi:

1. Juha Salo – Marko Salminen Peugeot 208 T16 R5 29.37,3

2. Jussi Vainionpää – Mika Juntunen Citroën DS3 R5 + 46,8

3. Atte Kivioja – Jaakko Jäntti Mitsubishi + 53,7

4. Jarmo Mikkonen – Hannu Ervasto Mitsubishi + 1.10,0

5. Arto Juolahti – Jorma Nyholm Mitsubishi + 1.12,2