etusivu
etusivu
tiistai, 03 maaliskuu 2015 12:18

Peugeotin Juha Salo tähtää hattutemppuun Seinäjoella


Rallin SM-sarjan kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua voittanut Peugeotin Juha Salo aikoo päättää talvikauden kolmanteen perättäiseen yleiskilpailun voittoon Seinäjoella. Salo lupaa parantaa ajoaan ja ajaa uutta Peugeot 208 T16 R5 –autoaan entistä rajummin eteenpäin.
Tulevan viikonlopun SM-ralliin Salo valmistautui ajamalla päivän mittaisen testin.
- Etelä-Suomen lumitilanne on haasteellinen, siksi ennakkoon ei testiä pystynyt juurikaan ajamaan. Mikkelin jälkeen kuitenkin yksi testi saatiin ajettua. Keskityimme siinä lähinnä uuden Peugeotin alustamuutoksiin. Mikkelissä auto lievästi aliohjasi, joten testissä pehmensimme ja muutimme muun muassa takajousitusta. Ei mitään isoja dramaattisia muutoksia kuitenkaan.
Salo lupaa, että Seinäjoella hän hyökkää kartturinsa Marko Salmisen kanssa tosissaan kolmannen perättäisen yleiskilpailuvoiton kimppuun.
- Rajummin olisi tarkoitus ajaa ja saavuttaa talvelta puhdas hattutemppu eli kolme perättäistä yleiskilpailun voittoa. Auto on taas askeleen verran paremmassa balanssissa, vaikka isoin muutos tapahtuu pikku hiljaa penkin ja ratin välissä.
- Kyllä Peugeot oli hyvä jo Mikkelissä, mutta jarruttelin paikka paikoin turhan aikaisin ja osittain väärissäkin paikoissa. Mutta kun tässä saadaan kilometrejä lisää alle niin se oma ajaminenkin paranee automaattisesti, Salo muistuttaa.
SM Pohjanmaa-rallin toinen kilpailupäivä ajetaan monille täysin uusissa maisemissa Alavuden ja Tuurin alueilla.
- Noin viisitoista vuotta sitten olen kyseisillä alueilla yhden rallin ajanut, en muuta. Kuulemma siellä on hyvä talvikeli, joten mikäs sen hienompaa. Perjantai-iltana ajetaan pari pätkää pimeässä ja se on kiva juttu. Pimeys erottaa jyvät akanoista.
- Meillä on nyt hieman pienempi lähtönumero (13), joten rennosti vaan eteenpäin. Voitosta taistellaan, mutta on siellä muitakin, jotka yrittävät kärkeen ajaa. Kova taisto on luvassa, Salo ennustaa.
Rallin SM-talvikauden päättävä Pohjanmaa-ralli on kaksipäiväinen tapahtuma. Rallin avausiltana perjantaina ohjelmassa on kaksi (23,92 km) erikoiskoetta ja lauantaina neljä (86,92 km) erikoiskoetta. Ensimmäinen kilpailija starttaa reitille perjantaina klo 20.01 ja saapuu yötauolle Seinäjoelle klo 22.10 jälkeen. Ralli jatkuu lauantaina klo 10.01 alkaen ja maaliin Seinäjoelle voittajia odotetaan klo 18.30 alkaen.