etusivu
etusivu
maanantai, 26 tammikuu 2015 06:32

SM-ralli Rovaniemi: Salon johdolla yötauolle

Iltaa kaikille
Rallin SM-sarjan avausosakilpailun Arctic Lapland rallin avauspäivä on ajettu Rovaniemellä. Ohessa rallin johdossa ajavan Juha Salon tiedote ja valokuva (Taneli Niinimäki) vapaasti käyttöönne.
Terveisin Marko Mäkinen

Tiedote SM Arctic Lapland ralli – julkaisuvapaa heti

Salon johdolla yötauolle Rovaniemellä

Rallin SM-kauden avauspäivää Rovaniemellä hallitsivat Arctic Lapland rallin nelinkertainen voittaja Juha Salo ja Marko Salminen Mitsubishillaan. Ennätyksellistä viidettä Arctic Lapland rallin voittoa metsästävä Salo kellotti päivän kuudelle erikoiskokeelle kolme pohja-aikaa ja karkkilalainen ajaa avauspäivän jälkeen rallin johdossa 13,5 sekunnin erolla ennen Viron Karl Kruudaa.
Moderneja R5-luokan ralliautoja vastaan kuusi vuotta vanhalla Mitsubishilla ajava Salo hallitsi avauspäivän metsäerikoiskokeita yhtä erikoiskoetta lukuun ottamatta. Kevyemmät R5-luokituksen omaavat ralliautot olivat odotetun nopeita päivän kahdella hitaalla yleisöerikoiskokeella.
- Rallin avauspäivä sujui suunnitelmien mukaisesti, paitsi EK 3 Siikakämä (38,0 km) jossa ajoimme edellä ajaneen puolalaiskuljettajan minuutilla kiinni. Hän ei huomannut meitä takanaan ja jouduimme ajamaan EK:n viimeiset kuusi kilometriä sankassa lumipölyssä EK:n maaliin. Hävisimme siinä 10-15 sekuntia.
- Meillä oli ihan hyvä rytmi päällä koko päivän. Varaa on vielä puristaa. Mitsussakin on kaikki puskurit vielä ehjiä. Huomenna aamun ohjelmassa on heti Sarriojärvi (36,19 km) ja Hanhikoski (35,85 km) niin siellä sitten katsotaan, missä mennään, Salo suunnitteli.
Salo ajoi avauspäivänä reitillä numerolla 22, eikä lähtöjärjestystä aiota muuttaa yleiskilpailun mukaiseksi huomiseksikaan.
- Samoilla paikoilla jatketaan myös huomenna. Tässä pitäisi ajaa kilpaa mahdollisimman kovaa ja eteen lähetetään hitaampia autoja. Meilläkin oli jo tänään edessä ulosajaneita autoja tienpenkoilla, joita auttamaan rientänyt yleisö hyppi edestämme viime hetkellä pois. Ja se yksi hitaampi, joka ajaa myös huomenna samalla paikalla. Ei hyvä. Ei tämä voi olla lajin kotimaisen pääsarjan tarkoitus.
- Mutta huomenna mennään se mitä päästään, ei siinä mitään. Auto, renkaat ja miehet toimivat tänään todella hyvin. Huomenna tämä ralli vasta todenteolla alkaa, Salo muistutti.
Rallin SM-kauden avaus jatkuu lauantaina Rovaniemellä klo 6.00 alkaen. Päivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 160,26 km. Kilpailun päättää rallin 50-vuotisjuhlateeman mukaisesti tasan 50 km mittainen Ristilammen erikoiskoe. Maaliin Rovaniemen Lordi-aukiolle voittajia odotetaan klo 17.30 alkaen.

Tuloksia, SM Arctic Lapland ralli, Rovaniemi,
Yleiskilpailun tilanne 1. kilpailupäivän jälkeen:
1. Juha Salo –Marko Salminen Mitsubishi 1.03.50,5
2. Karl Kruuda – Martin Järveoja (EST) Citroën + 13,5
3. Jussi Vainionpää – Mika Juntunen Mitsubishi + 2.06,4
4. Joni Nikko – Henri Arpiainen Mitsubishi + 2.23,9
5. Heikki Kovalainen – Jani Pirttinen Ford+ 2.37,2