etusivu
etusivu
sunnuntai, 06 heinäkuu 2014 07:23

Juha Salo asfalttisprintin kakkonen Imatralla

26.7.2014

Eilen teknisten ongelmien vuoksi tuloksetta Future Cupin osakilpailussa Imatralla jäänyt Juha Salo sijoittui tänään samalla radalla ajetussa kisassa kakkoseksi. Asfalttisprint-sarjan promoottorin Kari Tasangon Mitsubishi Lancer EVO ysillä ajanut Salo jäi yleiskilpailun voittaneelle Anssi Rytköselle 1,73 sekuntia. Lauantain voittaja Jari Lamminsivu oli tänään kolmas.

 

Salon tutustuminen Imatran rataan oli eilisten voimansiirtomurheiden vuoksi polkupyöräillen saadun tuntuman varassa. Moninkertainen rallin suomenmestari toi kuitenkin autonsa ensimmäisellä kisakierroksella maaliin yleiskilpailun toiseksi nopeimmin. Hallitsevaan Future Cupin mestariin Anssi Rytköseen jäi matkaa 1,67 sekuntia.

- Emme lähteneet kilpakumppanien kanssa tähän päivään täysin samalta viivalta. Heillä oli takana tällä radalla jo kaksi kisavauhtista ajokierrosta, kun omat kierrokseni jäivät eilen starttiviivalle. Ensimmäinen kierros meni siksi täysin tunnustellen, kertasi Salo, joka ajoi edellisen kerran Tasangon Mitsulla Karkkilassa huhtikuun lopussa.

- Tämä oli eiliseksi suunniteltu testipäivä. Kunpa olisi päässyt silloin ajamaan kisavauhtiset kierrokset, niin tänään olisi ollut paljon paremmat eväät.

 

Toiselle kierrokselle Salo latasi kilpailun parhaan aikansa, mutta Rytkönen paransi vauhtiaan myös. Kaksikon väliseksi eroksi tuli 1,73 sekuntia. Kolmanneksi sijoittunut Jari Lamminsivu oli 0,62 sekuntia Salon perässä.

- Täytyy sanoa, että toinen kierros tuli hyvin. Kovin paljoa ei jäänyt parannettavaa, enkä Anssin (Rytkönen) vauhtiin olisi näillä eväillä pystynytkään. Autoon olisi pitänyt tehdä siinä tapauksessa vähän muutoksia. Kaiken kaikkiaan oli hyvä päivä ja hyvä tulos. Tapahtumasta jäi todella hieno fiilis, Juha sanoi

 

Karkkilan ja Imatran kisojen tarjoamien kokemusten jälkeen Salo on innostunut asfalttisprinteistä rallin ajamisen ohella.

- Olisi ollut mukavaa ajaa vielä Future Cupin finaalikisa Levillä, mutta meillä on Turussa SM-ralli samaan aikaan ja luulenpa, että Ouluun en lähde. Rehellisesti sanottuna mietin kyllä ensi kautta ja sitä, että osallistuisinko jopa koko sarjaan. Kisoissa on hyvä tunnelma, joten miksei niitä yrittäisi ajaa, jos siihen mahdollisuus tarjoutuisi, Juha myöntää.

- En kuitenkaan ole jättämässä rallia, mutta jollain tavalla sprintissä itse ajotapahtuma on sykähdyttävä tällaisella huippuautolla. Muutaman minuutin ajosuoritus pystyy tarjoamaan uskomattoman fiiliksen ja korvaa täysin sen ajanmenetyksen, mitä kisassa joutuu omaa vuoroaan odottamaan.

 

Seuraavan kerran Salo kisaa kuitenkin Turussa SM-rallin merkeissä elokuun lopussa.

- Huomenna tulee EVO ysin kori maalaamosta ja autoa pitää alkaa kasaamaan, jotta se on valmiina Turkuun.