etusivu
etusivu
keskiviikko, 21 tammikuu 2015 08:02

Juha Salo tähtää kaikkien aikojen voittotilaston kärkeen Rovaniemellä


Terve kaikille

Rallin SM-sarja käynnistyy tämän viikon perjantaina Rovaniemellä ja sen ympäristössä ajettavalla perinteisellä Arctic Lapland rallilla. Karkkilan Juha Salo tavoittelee kilpailusta ennätyksellistä viidettä yleiskilpailun voittoa. Oheinen tiedote ja valokuva (AKK Sports Oy) vapaasti käyttöönne.

Rallin reaaliaikainen tulospalvelu on käytössä ralli SM-sarjan sivustolla osoitteessa www.rallism.fi.

Terveisin Marko Mäkinen
(0500 604141)

Juha Salo tähtää kaikkien aikojen voittotilaston kärkeen Rovaniemellä

Rallin seitsenkertainen Suomen mestari Juha Salo ja kartanlukija Marko Salminen lähtevät tulevana viikonloppuna tavoittelemaan ennätyksellistä viidettä Arctic Lapland rallin yleiskilpailun voittoa. Tänä vuonna rallin 50-vuotista taivalta juhlivan tapahtuman voitokkaimmat kuljettajat ovat neljän ykköstilan Juha Salo ja Antero Laine.

Reitiltä nuotituksesta tavoitettu Salo kertoo, että 50-vuotisjuhlaralli olisi paras paikka kirjoittaa ennätykset uusiksi.
- Yritetään päästä Laineen (Antero) kerhosta eroon. Jäsenmaksukin on aivan liian kallis, Salo hymyilee, mutta ei kerro ”maksun” suuruutta.
Salo ja Salminen tavoittelevat historiallista voittoa viime kesän aikana valmistuneella Mitsubishi Lancer EVO IX-mallilla, jolla kaksikko osallistui viime kaudella sarjan kahteen viimeiseen SM-osakilpailuun. Salon tallissa on rakenteilla moderni R5-luokan nelivetoinen Peugeot 208 T15 –ralliauto, joka ei kuitenkaan valmistunut kauden avaukseen mennessä.
- Keskeneräisellä autolla ei ole järkeä lähteä pitkään kaksipäiväiseen SM-avaukseen. Kun aikataulu venyi, teimme päätöksen, että aloitamme kauden Mitsubishilla ja esittelemme uuden auton sarjan seuraavassa osakilpailussa Mikkelissä.

- Mukana on jo tukku moderneja ja nopeita kilpa-autoja, mutta kyllä voittokin on yhä meillä realistinen tavoite. Tiet näyttävät olevan suhteellisen hyväkuntoisia ja nopeita ja lumipenkat ovat korkeita, ja siksi reitti suosii myös meidänkin autoa. Kampoihin yritetään ainakin laittaa. Salo muistuttaa, että viime syksyn kaksi viimeistä SM-rallia osoittivat, että kuuden vuoden takaisellakin menopelillä voi yhä ehtiä kärkeen.
- Tehdään hyvä työ nuotin suhteen ja annetaan mennä sen minkä auto kulkee niin eiköhän siitä hyvä lopputuloskin tule. Jos on kova pakkanen niin lumipöly haittaa varmasti, mutta ongelma on sama lähes kaikille. Perjantaina pitää ajaa sen mukaan, että pääsee lauantaina starttaamaan reitille ykkösenä.


Juhlavuoden kunniaksi ralli päättyy lauantaina monsterimaiseen 50 km mittaiseen Ristilammen erikoiskokeeseen.

- Se, mikä on pelin henki, ratkaisee erikoiskokeelle lähdettäessä paljon. Jos on tiukkaa niin tuon mittaisella EK:lla pystyy ratkaisemaan paljon tai häviämään koko kisan. EK:n pituus pitää toki rengastuksessa huomioida. Kyseessä on kuitenkin niin pitkä erikoiskoe, jolla eroja pystyy ajamaan suuntaan tai toiseen. Varovasti ajaen hommasta ei ainakaan tule mitään, Salo tietää.
Rallin SM-kauden aloittava Arctic Lapland ralli on kaksipäiväinen tapahtuma, jolla on mittaa 877,65 km. Perjantaina (129,83 km) ja lauantaina (160,26 km) ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 290,09 km. Ensimmäinen kilpailija starttaa reitille perjantaina klo 12.00 ja saapuu yötauolle Rovaniemelle klo 21.00 jälkeen. Ralli jatkuu lauantaina klo 6.00 alkaen. Kilpailun päättää rallin 50-vuotisjuhlateeman mukaisesti tasan 50 km mittainen Ristilammen erikoiskoe. Maaliin Rovaniemelle voittajia odotetaan klo 17.30 alkaen.

Tiedotus:
Marko Mäkinen
Gsm 0500-604141
tiedotus(at)saloracing.com
www.saloracing.com