etusivu
etusivu
lauantai, 29 syyskuu 2018 14:07

Salo vuokra-autolla SM-finaalin viides – ura jatkuu ensi kaudella

Hannu´s Rally Teamin Juha Salo ja Topi Luhtinen sijoittuivat Printsportin Skoda Fabia R5:lla ralli SM-kauden päätösosakilpailussa SM Teijo Talot -rallissa viidenneksi. Salo aloitti toisen kilpailupäivän hyvin, mutta karkkilalainen ei ollut tyytyväinen rallin kolmen viimeisen EK:n suoritukseensa.
- Heti huoltotauon jälkeinen EK 6 meni täysin vihkoon, ajossa ei ollut rytmiä ja en saanut puristettu kahdelle seuraavallekaan EK:lle sellaista rentoa suoritusta. Ajoni oli etenkin huippunopeissa mutkissa hakemista.
- Viides sija ei ollut sitä mitä täältä tavoiteltiin. Hyvät EK-ajat kuitenkin lämmittivät mieltäni. Uusi auto tuli koko ajan tutummaksi. Tämä kilpailu herättää ajatuksia ensi kautta ajatellen, jota seuraavaksi ryhdytään yhteistyökumppaneiden kanssa kasaamaan kuntoon. Lopettaa en aio, sillä uskon että minulla on vielä annettavaa tälle lajille, Salo sanoo.
Ensi kauden kalustokysymys on ensimmäinen asia, joka Salon taustavoimineen pitää ratkaista. Yksi asia sen suhteen on jo kuitenkin varma: Salo ajaa kauden 2019 oman tiimin autolla.
- Oman auton kanssa saan testata silloin kun sopii ja niin paljon kun haluan. Testattavaa tuleekin olemaan ja etenkin omaa ajotyyliäni pitää vielä kehittää R5-autolle paremmin sopivaksi. Kuten täälläkin nähtiin, kilpailu kärjessä on todella tiukkaa ja paikka viiden nopeimman joukossa on pienistä asioista kiinni.
- Urani ei ollut tässä. En tule lopettamaan ja ensi vuonna jatketaan. Millä kalustolla? Se selviää loppuvuoden aikana, Salo päättää.

Lopputulokset; SM TeijoTalot-ralli, Salo-Turku:
1. Nikolai Gryazin (LAT) – Jaroslav Fedorov (RUS) Skoda Fabia R5 50:16,8
2. Emil Lindholm – Markus Korhonen Skoda Fabia R5 + 21,2
3. Eerik Pietarinen – Juhana Raitanen Skoda Fabia R5 + 23,4
4. Teemu Asunmaa - Ville Mannisenmäki Skoda Fabia R5 + 37,5
5. Juha Salo – Topi Luhtinen Skoda Fabia R5 + 40,3

SM1-luokan epäviralliset SM-loppupisteet:
1. Eerik Pietarinen 147
2. Emil Lindholm 102
3. Teemu Asunmaa 99
4. Nikolai Gryazin (LAT) 91
5. Marko Mänty 59